Caldera | Ο Ομιλος του Ευτύχη Κρομμυδάκη στέκεται γερά στα πόδια του…

Όταν τον Δεκέμβριο του 2010 ο Ευτύχης Κρομμυδάκης άφηνε την τελευταία του πνοή σε Νοσοκομείο της Γερμανίας, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, σε ηλικία μόλις 51 ετών, ο Όμιλος των επιχειρήσεών του, με έδρα τα Χανιά, δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα. Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας , που είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει με την επαγγελματική του ανέλιξη, αρχικά στον κατασκευαστικό κλάδο και εν συνεχεία στον ξενοδοχειακό τομέα, άφηνε ένα δυσαναπλήρωτο κενό και δεν ήταν λίγοι τότε, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι το μέλλον του Ομίλου του δεν θα ήταν ευοίωνο, όντας, ταυτόχρονα, στην αρχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, που είχε χτυπήσει σφοδρότατα κυρίως τις κατασκευές (οικοδομή).

Ωστόσο, πεντέμισι χρόνια μετά, εκείνες οι προβλέψεις έχουν διαψευστεί καθώς ο Όμιλος Επιχειρήσεων Caldera -φαίνεται ότι- καταφέρνει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αντικειμενικές δυσκολίες και να στέκεται γερά στα πόδια του. Την παρουσία και ανάπτυξη του Ομίλου εγγυάται, πλέον, η νέα γενιά διοίκησης, που δημιουργήθηκε άμεσα και αναπτύσσεται συνεχώς, της οποίας ηγούνται η Σταματία Μποράκη – Κρομμυδάκη, πρόεδρος του Ομίλου και οι δύο υιοί Κρομμυδάκη, ο Γιάννης, οικονομολόγος και ο Στέλιος, αρχιτέκτονας – μηχανικός. Αμφότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι, είναι πλαισιωμένοι από μια τεχνοκρατική ομάδα διοίκησης , η οποία υλοποιεί τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Caldera ιδρύθηκε το 1998 από τον Ευτύχη Κρομμυδάκη. Δραστηριοποιούμενος, αρχικά, αποκλειστικά στον κατασκευαστικό τομέα και από το 2002 και στον ξενοδοχειακό τομέα. Στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα οι βασικές δραστηριότητες του Ομίλου ήταν η εξεύρεση και αξιολόγηση ακινήτων – οικοπέδων ή αγροτεμαχίων καθώς και η ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων ή άλλων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για τρίτους.

Σήμερα, ο Όμιλος Caldera έχει επεκτείνει τα αντικείμενά του, δραστηριοποιούμενος, στα παρακάτω:

• Κατασκευές και ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μονάδων.
• Διαχείριση και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων.
• Κατασκευή και διαχείριση πολυτελών βιλλών.
• Διαχείριση άλλων περιουσιακών στοιχείων και εκτάσεων γης.
• Εντοπισμός και αγορά εκτάσεων γης (οικοπέδων ή αγροτεμαχίων) με σκοπό τη μελλοντική ανάπτυξη και εκμετάλλευσή τους.

Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων του Ομίλου Caldera, o οποίος σήμερα έχει υπό την ιδιοκτησία του έξι ξενοδοχειακές μονάδες . Παράλληλα, ο Όμιλος έχει υπό την ιδιοκτησία του σημαντικό αριθμό ακινήτων στα Χανιά , στις περιοχές Γεράνι , Ταυρωνίτης , Χλιαρό , Λενταριανά (πολυκατοικία διαμερισμάτων με οικόπεδο), Πλατανιάς (7 πολυτελείς βίλλες), Άνω Αγία Μαρίνα , Σούδα , Σταυρός Ακρωτηρίου καθώς και στο Ηράκλειο στην περιοχή της Χερσονήσου .

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TUI

Έχοντας σαφέστατα επενδύσει κυρίως στον τουριστικό τομέα, ο Όμιλoς Caldera διαθέτει μέσα από τα ξενοδοχεία του μια χωρητικότητα που ξεπερνά τις 3.500 κλίνες στα Χανιά και τις 1.150 κλίνες στο Ηράκλειο . Ο Όμιλος έχει αποκτήσει μια ισχυρή δυναμική, καθώς, παράλληλα με τις άλλες τουριστικές αγορές, εξυπηρετεί πάνω από το 70% της Σκανδιναβικής αγοράς της TUI Nordic!

Με τον τρόπο αυτό εξηγείται και το γεγονός ότι ο Όμιλος Caldera δεν επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, στο μέγεθος που επηρεάστηκε το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, αν και έχασε ένα μεγάλο κομμάτι που παρείχε σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα -τον κατασκευαστικό του βραχίονα- ο οποίος, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει τεθεί σε αδράνεια. Έτσι η επόμενη ημέρα, παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση, προβλέπεται ευοίωνη, ειδικότερα αν το επιτρέψει το γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Αντίθετα με την επιχειρησιακή διάστασή του, επηρεάστηκε από ένα τεράστιο γεγονός που είχε απήχηση όχι μόνο στον Όμιλο και την Οικογένεια Κρομμυδάκη αλλά στο σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας των Χανίων, την απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου Ευτύχη Κρομμυδάκη, στο τέλος του 2010. Όπως επισημαίνει στο HANIA.news ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου, «η απώλεια του ιδρυτή της δεν αποτέλεσε αιτία απώλειας των στόχων και των αξιών που ο ίδιος είχε θέσει στην εταιρεία. Προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου, αποτελεί οι εργαζόμενοι σε αυτόν, οι προμηθευτές του και το κοινωνικό έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία μέσα από τη λειτουργεία του. Βασική αξία του Ομίλου είναι ο σεβασμός και η τιμή σε ό, τι έχουμε πει, δεσμευθεί ή υπογράψει, ανεξάρτητα από ρήτρες και όρους. Την αξία του “λόγου τιμής…”, όπως τη μάθαμε, τη συνεχίζουμε…».

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Προτεραιότητα, πλέον, για τον Όμιλο δίνεται στην τακτοποίηση της εσωτερικής λειτουργίας του, των δαπανών και των σχέσεών του. «Χαρακτηριστικό του» , σύμφωνα με το ίδιο διευθυντικό στέλεχος, «αποτελεί η συνέπεια πληρωμών (προσωπικού και προμηθευτών) καθώς και των λοιπών υποχρεώσεών του. Σε άμεση συνέργεια με την εσωτερική του οργάνωση και τον έλεγχο των εξόδων, ο Όμιλος Caldera είναι απόλυτα προσδιορισμένος όσον αφορά τις συνεργασίες του. Οι σχέσεις του με τα τουριστικά γραφεία είναι άριστες. Στο πλαίσιο αυτό φροντίζει κάθε χρόνο να ανανεώνει τα περιουσιακά του στοιχεία με βάση τις τελευταίες απαιτήσεις της αγοράς. Ανακαινίζει κάθε σημείο που θα τον φέρνει πιο κοντά στην ικανοποίηση του πελάτη και κάνει ακριβώς το ίδιο και για το ανθρώπινο δυναμικό του, εκπαιδεύοντάς το εσωτερικά και εξωτερικά με σκοπό να αποκτήσει το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες».

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Caldera Creta Paradise

Το Caldera Creta Paradise βρίσκεται στην περιοχή του Γερανίου του Νομού Χανίων. Κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, πάνω σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο μεγέθους 48.000 μ2. Η 1η φάση κατασκευής ολοκληρώθηκε το 1993 και η 2η το 1996. Το Caldera Creta Paradise αγοράσθηκε σε ποσοστό 100% από την Ε. Κρομμυδάκης Εργολαβική – Ξενοδοχειακή – Τουριστική ΑΕ το 2007 και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2009 και ξανά κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013. Το Caldera Creta Paradise είναι ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με 285 δωμάτια και μια συνολική χωρητικότητα 962 κρεβατιών. Η κατασκευαστική δομή των δωματίων αλλά και των υπόλοιπων διαθέσιμων υποδομών έχει ως εξής:

• Δύο βασικά κτίρια και bungalows.
• Τρία εστιατόρια, μπαρ παραλίας και πισίνας, 2 γήπεδα τένις, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, μίνι μάρκετ, γυμναστήριο, σάουνα και spa.
• Μεγάλη πισίνα ενηλίκων, παιδική πισίνα και 13 ιδιωτικές πισίνες.
• Θέατρο.

caldera-paradise-1

caldera-paradise-2

Caldera Village

Το Caldera Village βρίσκεται στους πράσινους λόφους της Πάνω Αγίας Μαρίνας, με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Κατασκευάστηκε σε παραδοσιακό αρχιτεκτονικό κρητικό στυλ το 2000, χρησιμοποιώντας κυρίως λαξευτές, χειροποίητες πέτρες. Η πρώτη σαιζόν λειτουργίας του ήταν το 2001. Το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσίες 3-4 αστέρων έχοντας 119 δωμάτια και 463 κλίνες. Διαθέτει επιπλέον snack bar, εστιατόριο, mini market, πισίνες. To Caldera Village λειτουργεί 200 μέρες ετησίως, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου και έως τον Οκτώβριο και απασχολεί ένα σύνολο προσωπικού της τάξης των 50 υπαλλήλων.

caldera-village-1

caldera-village-2

caldera-village-3

Caldera Bay

Το Caldera Bay απλώνεται πάνω στην παραλία του Πλατανιά, 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Έχει δυναμικότητα 147 διαμερισμάτων και 580 κλινών, 19 εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσίες 3-4 αστέρων, διαθέτοντας snack bar, εστιατόριο, mini market και άλλα καταστήματα, τα οποία είναι ενοικιασμένα σε τρίτους. Επιπρόσθετα, το ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλο πάρκινγκ, χωρητικότητας 136 θέσεων. To Caldera Bay λειτουργεί 200 μέρες ετησίως, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου και έως τον Οκτώβριο. Το ξενοδοχείο λειτούργησε για πρώτη φορά κατά τη σαιζόν του 2004 και σήμερα απασχολεί ένα σύνολο προσωπικού της τάξης των 40 υπαλλήλων.

caldera-bay-3

caldera-bay-2

Caldera Beach

Το Caldera Beach απλώνεται πάνω στην παραλία του Γερανίου, 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Είναι ένα καινούριο ξενοδοχείο, η κατασκευή του οποίου βασίσθηκε στην κρητική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με χειροποίητες λαξευτές πέτρες και αυθεντικά χρώματα παντού. Το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσίες 4 αστέρων. Το Caldera Beach ανακαινίσθηκε κατά τα έτη 2010, 2011, 2013 και 2014.

Το ξενοδοχείο παρέχει πολυτελείς υπηρεσίες όπως γυμναστήριο, 3 εστιατόρια, μπαρ παραλίας και πισίνας, θέατρο, 2 γήπεδα πολλαπλών χρήσεων (τένις, μπάσκετ), μία πισίνα ενηλίκων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου και συνεδριακό κέντρο 135 θέσεων. Το Caldera Beach έχει δυναμικότητα 226 δωματίων και 904 κλινών και λειτουργεί 200 μέρες ετησίως, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Οκτώβριο. Το ξενοδοχείο λειτούργησε για πρώτη φορά κατά τη σαιζόν 2005, ενώ απασχολεί ένα σύνολο προσωπικού της τάξης των 115 υπαλλήλων.

caldera-beach-1

caldera-beach-2

caldera-beach-3

Alexandra

Το Alexandra απλώνεται πάνω στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, λίγο έξω από τα Χανιά. Το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσίες 4 έως και 5 αστέρων. Το Alexandra διαθέτει χωρητικότητα 131 δωματίων και ένα σύνολο 550 κλινών. Ανάμεσα στα άλλα, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει διπλά δωμάτια, τα οποία συνδυάζουν κρεβατοκάμαρα και σαλόνι, οικογενειακά δωμάτια, σουίτες αλλά και σουίτες με ιδιωτική πισίνα. Μερικές από τις υπόλοιπες παροχές του ξενοδοχείου είναι οι εξής:

• Εστιατόρια γκουρμέ, μπαρ και μίνι γκολφ.
• Πισίνα με ξεχωριστά τμήματα ενηλίκων και παιδιών, καθώς και ιδιωτικές πισίνες.
• Μίνι μάρκετ, κοσμηματοπωλείο, spa και γήπεδο.
• Πάρκινγκ δυναμικότητας 185 θέσεων.
• Συνεδριακό κέντρο με δυναμικότητα πάνω από 200 θέσεις.

Το Alexandra αποτελεί εξ’ ολοκλήρου ιδιοκτησία της εταιρείας Creta Holidays Resorts SA, εταιρείας στην οποία συμμετέχουν με 50% η οικογένεια Κρομμυδάκη και με 50% η οικογένεια Δανδουλάκη.

caldera-alexandra-1

caldera-alexandra-2

caldera-alexandra-3

Caldera Palace

Το Caldera Palace είναι το πρώτο 5 αστέρων ξενοδοχείο, το οποίο έχει υιοθετήσει με επιτυχία το νέο «wellness concept» της TUI που ονομάστηκε Sensatori. Το ξενοδοχείο απλώνεται πάνω στην πανέμορφη παραλία του Λύττου και τα όρια του χωριού της Αναλήψεως, μόλις 4 χιλιόμετρα από την ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη περιοχή της Χερσονήσου του Ηρακλείου. Το Caldera Palace αποτελεί ιδιοκτησία της Krommidakis Hotel Enterprises SA, εταιρείας η οποία κατέχει το 50% η οικογένεια Κρομμυδάκη και το 50% η Atlantica.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 412 δωμάτια και σουίτες με μια συνολική χωρητικότητα 1.148 κλινών. Πολλά από τα προαναφερθέντα δωμάτια ή σουίτες, διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Παρέχει πολυτελείς υπηρεσίες όπως γυμναστήριο, 6 εστιατόρια, μπαρ παραλίας και πισίνας, πολυτελές SPA με εσωτερική πισίνα ενηλίκων και παιδιών, 3 γήπεδα, 3 γήπεδα τένις, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, γήπεδο βόλεϊ, 3 συνεδριακά κέντρα 800, 500 και 200 θέσεων αντίστοιχα καθώς και 15 ακόμα μικρούς συνεδριακούς χώρους, των 35 θέσεων.

To Caldera Palace κατασκευάστηκε μέσα σε 14 μήνες από το 2007 έως το 2008, που ήταν και το πρώτο έτος λειτουργίας του. Απασχολεί προσωπικό της τάξης των 250 υπαλλήλων και λειτουργεί 200 μέρες ετησίως, από τις αρχές Απριλίου έως και τον Οκτώβριο.

caldera-palace-1

caldera-palace-2

1 σχόλιο

 • Ειρήνη Φασουλάκη Reply

  7 Μαΐου 2017 at 15:14

  Χριστός Ανέστη!
  Επιθυμώ να λαμβάνω νέα από το HANIA Business News.

  Ευχαριστώ

  Ειρήνη Φασουλάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο