Κούρεμα 50% στις οφειλές του Μαρινόπουλου

marinopoylos-magazi

Στις 28 ή στις 30 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η προσφυγή της Μαρινόπουλος για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι τράπεζες από αύριο Δευτέρα θα αρχίσουν να αποστέλλουν στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος  επιστολή με την οποία θα ερωτούν αν η διοίκηση της κάθε επιχείρησης είναι διατεθειμένη να συναινέσει στο «κούρεμα» των οφειλών κατά 50%.Ήδη μεγάλοι εγχώριοι προμηθευτές ανεπισήμως αποδέχθηκαν το «κούρεμα» και άρχισε πλέον να διαμορφώνεται και αντίστοιχο κλίμα μεταξύ των προμηθευτών της καταρρέουσας εταιρείας.

Πηγές θεωρούν ότι είναι πλέον απολύτως εφικτή η συγκέντρωση του 60% του συνόλου των πιστωτών της Μαρινόπουλος που απαιτεί ο νόμος, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι δύσκολο να υποβληθούν ενστάσεις από πλευράς προμηθευτών σε βάρος ενδεχόμενης θετικής απόφασης του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί πως ο όμιλος Σκλαβενίτη θα δώσει 360 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος και θα καταβάλλει άλλα 125 εκατ. ευρώ για να αποπληρωθούν διάφορες άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας, όπως είναι η πληρωμή των εργαζομένων και τα ενοίκια των ακινήτων.

Αθροιστικά ο όμιλος Σκλαβενίτη αναλαμβάνει υποχρεώσεις περί το 1 δισ. ευρώ και το σύνολο των εργαζομένων». Συγκεκριμένα, τα 153 εκατ. ευρώ αφορούν την Εφορία και τα ταμεία, τα 233 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις leasing και ακίνητα, τα 550 εκατ. ευρώ είναι δάνεια, περιλαμβάνεται και το δάνειο των 360 εκατ. ευρώ, και τα υπόλοιπα, περίπου 100 εκατ. ευρώ, αφορούν διάφορες άλλες, εκκρεμότητες.

Διαβάστε ακόμη: Μαρινόπουλος: Εξαιρούνται από το «κούρεμα» οι εκμισθωτές

Πηγή: cnn.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή