Εικόνες ντροπής και πάλι στο Κουμ Καπί – Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα

koym-kapi-nera1

Αδιανόητο! Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επιχειρηματίες του Κουμ Καπί, η εκκένωση των στάσιμων νερών (βουρκόνερα) της λίμνης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας – έγινε, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ, στη… θαλάσσια περιοχή της συγκεκριμένης περιοχής.

Αποτέλεσμα; Ρύπανση, αλλά και δυσφήμιση της περιοχής, με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί να ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα, την υποβολή μηνύσεων από το Υγειονομικό, αλλά και την ανάληψη ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή, η οποία καλείται να εξηγήσει τα… ανεξήγητα!

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει τα εξής:

«Τα βουρκόνερα που μαύρισαν τη θάλασσα στην παραλία του Κουμ Καπί προήλθαν από την εκκένωση των στάσιμων νερών της λίμνης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας όπως αποφάνθηκε η ΔΕΥΑΧ.

Στην μπανανία που ζούμε είναι απολύτως λογικό αυτά τα βρωμόνερα να χυθούν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε μια τουριστική περιοχή και όχι να φορτωθούν σε ένα βυτίο για να μεταφερθούν προς επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό όπως θα γινόταν σε κάθε πολιτισμένο Δήμο.

 koym-kapi-nera2

Και όπως πάντα κανείς δεν θα πληρώσει και κανείς δεν θα απολογηθεί για την οικολογική καταστροφή που υπέστη η θάλασσα, την οποία απολάμβαναν μέχρι χθες οι Χανιώτες συμπολίτες μας.

Βέβαια, καμία αποζημίωση δεν θα δοθεί στους επιχειρηματίες που άδειασαν τα μαγαζιά τους από τους πελάτες τους και στη δυσφήμιση που έχουν υποστεί να βρίσκονται πάνω στη βρώμα.

Επιτέλους, κάποιος εισαγγελέας ευλογημένος θα ασχοληθεί με όλους αυτούς τους κυρίους που καταδυναστεύουν τις ζωές μας με την ασύλληπτη βλακεία τους και την ανευθυνότητά τους;

Θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες που του αναλογούν εκεί στον Δήμο; Θα βάλει καμιά πινακίδα να μην κάνουν οι άνθρωποι το μπάνιο τους εκεί τουλάχιστον για 2-3 μέρες μέχρι να καθαρίσει το νερό;

Θα υποβάλλει καμιά μήνυση το Υγειονομικό;»

Διαβάστε ακόμη: Παραλίγο τραγωδία στο Κουμ Καπί – Στύλος φωτισμού έπεσε πάνω σε τουρίστριες!

 stylos1

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή