Όργιο καταπάτησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και στην Κρήτη

katapathseis

Τα στοιχεία που δείχνουν τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή Βαγγέλη Μπασιάκου. Η καταπάτηση της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο, είναι τεράστια και μάλιστα στην Αττική αγγίζει το 80% του συνόλου των ακινήτων.

Ακολουθεί συνοπτικός πίνακας από τον οποίο προκύπτει η καταπάτηση των ακινήτων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα:

 pinakas-katapathseis

Δημόσια Αστική  περιουσία 47% και αγροτική   64%.
** Μεταξύ αυτών είναι καταπατημένος ένας αρχαιολογικός χώρος και αρκετοί αιγιαλοί.

** Τ ο μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι καταπατημένα.

Αναλυτικά, ως προς τον αριθμό των καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου η σχετική απάντηση δίνεται από τις κατωτέρω Περιφερειακές Διευθύνσεις της Δημόσιας Περιουσίας.

Επισημαίνουμε ότι, όπως αναφέρουν και οι υπεύθυνοι, ο εντοπισμός και η προστασία των καταπατημένων και ανταλλάξιμων κτημάτων πραγματοποιείται από τις Υπηρεσίες της Δημόσιας Περιουσίας, οι οποίες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες,   λόγω της ελλιπούς στελέχωσής τους, η οποία καθιστά το έργο τους ιδιαίτερα δύσκολο.

5. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας (ΠΔΔΠ) Κρήτης:

• Από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Ηρακλείου,  24 είναι καταπατημένα, άλλα εξ’ ολοκλήρου και άλλα σε τμήματα αυτών.

Σύμφωνα με τα αριθ. 2, 3 και 4 Υπηρεσιακά Σημειώματα των Αυτοτελών Γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης σας γνωρίζουμε ότι:

• Από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Χανίων, έχουν καταπατηθεί  τμηματικά 18 παλαιοί αιγιαλοί, 3 στρατιωτικά δημόσια κτήματα και ένα αρχαιολογικό δημόσιο κτήμα.

• Από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Ρεθύμνου, έχουν  καταπατηθεί 61 Δημόσια κτήματα, μερικά εξ αυτών (παλαιοί αιγιαλοί) εν μέρει.

• Από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Λασιθίου,   έχει καταπατηθεί 1 δημόσιο κτήμα.

Tα υπηρεσιακά σημειώματα των Αυτοτελών Γραφείων Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου:

 ped-krhths

 ped-rethymnoy

 ped-lasithi

Πηγή: imerisia.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή