Κουμ Καπί | Στην αντεπίθεση ο Βάμβουκας, με αφορμή το συμβάν με τον στύλο φωτισμού

stylos1

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος κατηγορεί καταστηματάρχες της περιοχής του Κουμ Καπί πως «συσχετίζουν οτιδήποτε νομίζουν ότι τους εξυπηρετεί, για να αποποιηθούν της υποχρέωσής τους να καταβάλλουν τα χρήματα που οφείλουν για τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουν».

Ο κ. Βάμβουκας πήρε θέση για το συμβάν με την πτώση του στύλου φωτισμού, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο τουριστριών, οι οποίες απολάμβαναν αμέριμνες τον καφέ τους σε κατάστημα του Κουμ Καπί, κάνοντας λόγο για «ατύχημα που προκλήθηκε από κατασκευαστική αστοχία του φωτιστικού», ενώ κάλυψε πλήρως τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιχειρηματιών της περιοχής.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε ότι «κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου» του Κουμ Καπί.

 stylos12

Από… θαύμα οι δύο τουρίστριες γλύτωσαν τα χειρότερα…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΜΒΟΥΚΑ

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του, ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με αφορμή το ατύχημα από πτώση φωτιστικού στο Κουμ Καπί θέλω να εκφράσω τη λύπη μου προς τους παθόντες και παράλληλα να εκφράσω τη λύπη μου και για τον τρόπο που επέλεξαν κάποιοι να το εκμεταλλευτούν.

Πρόκειται καθαρά για ένα ατύχημα που προκλήθηκε από κατασκευαστική αστοχία του φωτιστικού και ουδεμία ευθύνη δεν προκύπτει για τον Δήμο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βλαχάκη, ο οποίος είχε φροντίσει για τη συντήρηση των φωτιστικών, αλλά και του υπόλοιπου αστικού εξοπλισμού της περιοχής.

Η κρυμμένη κατασκευαστική αυτή ατέλεια που αποκαλύφτηκε, θα διορθωθεί σε όλα τα φωτιστικά της περιοχής άμεσα από τα συνεργεία του Δήμου που έλαβαν τη σχετική εντολή.

Είναι δε απαράδεκτο κάποιοι επαγγελματίες να συσχετίζουν οτιδήποτε νομίζουν ότι τους εξυπηρετεί, για να αποποιηθούν της υποχρέωσής τους να καταβάλλουν τα χρήματα που οφείλουν για τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουν.

Το ενδιαφέρον της παρούσας Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση της περιοχής είναι δεδομένο και αποδεικνύεται με συγκεκριμένες πράξεις συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών, τις οποίες αποσιωπούν οι φωνασκούντες, έως ότου γίνει δυνατόν να αναπλαστεί συνολικά η περιοχή.

Να τους ενημερώσουμε δε ότι χθες, μετά από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου , κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου».

 koym-kapi-meleth

Έτσι σχεδιάζεται το… νέο Κουμ Καπί

1 σχόλιο

  • βαρυπετριανο γερακι Reply

    21 Σεπτεμβρίου 2016 at 16:09

    Aν θα γίνει ποτέ έτσι το κουμ καπι εγώ θα γίνω ο Μέγα Αλέξανδρος! Κοροιδευτε τον κοσμακι,ρεεεε!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή