Λασίθι | Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση

oropedio-zhmies

Την άμεση καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίων ωρών με ραγδαία χαλαζόπτωση στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, που έπληξε καθολικά καλλιέργειες οπωροκηπευτικών αλλά και δενδρώδεις καλλιέργειες, ζητά με επείγον έγγραφό του προς τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του προς τα στελέχη του ΕΛΓΑ Ηρακλείου ο κ. Στεφανάκης αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε στο σύνολό του ο αγροτικός τομέας του Οροπεδίου Λασιθίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016. Συγκεκριμένα, ραγδαία χαλαζόπτωση η οποία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι κατέστρεψε ολοσχερώς τις αγροτικές καλλιέργειες στο οροπέδιο Λασιθίου και λόγω της έντασης και της διάρκειάς της, επλήγησαν καθολικά όλες οι καλλιέργειες οπωροκηπευτικών καθώς και τις δενδρώδεις καλλιέργειες . Ζητούμε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ήδη δύσκολες καλλιεργητικές απαιτήσεις».

Ο Δήμαρχος κοινοποιεί μάλιστα το υπηρεσιακό έγγραφο στους βουλευτές Λασιθίου, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οροπεδίου Λασιθίου, και τον Αγροτικό Σύλλογο Οροπεδίου Λασιθίου.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή