Με περικοπές προς Χανιά και άλλες περιοχές απαντά η Ryanair στα υψηλά τέλη!

RYANAIR-OKTOBRIOS

Συρρίκνωση της παρουσίας της Ryanair στην Ελλάδα το καλοκαίρι κατά 2%, εξαιτίας της μη ανταγωνιστικής τιμολογιακής πολιτικής των εγχώριων αεροδρομίων, ανακοίνωσε σήμερα από την Αθήνα ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, David O’ Brien.

«Δυστυχώς οι προτάσεις της Ryanair για την επέκταση της τουριστικής περιόδου απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, έχοντας ως αποτέλεσμα να επικεντρώσουμε την ανάπτυξή μας στην υψηλή καλοκαιρινή περίοδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. O’ Brien, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι εξελίξεις αυτές αφορούν άμεσα και τα Χανιά καθώς η Ryanair ανακοίνωσε μεν αύξηση των πτήσεων από Αθήνα προς Χανιά στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα (25 εβδομαδιαίες), ωστόσο θα υπάρξει μείωση των πτήσεων από το εξωτερικό, γεγονός που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα «μεταφραστεί» σε συρρίκνωση του συνολικού αριθμού των πτήσεων προς τα Χανιά κατά 3%!

Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2017, η εταιρεία εκτιμά ότι θα αναπτυχθεί μόλις 1% στην Αθήνα, 39% στη Μύκονο και 14% στη Θεσσαλονίκη (θα προστεθεί ακόμη ένα αεροσκάφος στο «Μακεδονία).

Αντίθετα, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι, το καλοκαίρι του 2017, σταματά το δρομολόγιο της Κω (εξαιτίας της πολύ χαμηλής ζήτησης), συρρικνώνοντας παράλληλα τις διαθέσιμες θέσεις ή και την περίοδο διεξαγωγής των δρομολογίων σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ρόδο και Χανιά.

Αθροιστικά, από τη ματαίωση των δρομολογίων στην Κω (126.000 επιβάτες συνολικά!) και από τις περικοπές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ρόδο και Χανιά, οι «χαμένοι επιβάτες» υπολογίζονται σε 223.000. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συρρίκνωση υπολογίζεται ότι, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, θα φτάσει στην Κέρκυρα το 17% (27.000 επιβάτες), στα Χανιά το 3% (27.000 επιβάτες, αν και το καλοκαίρι θα αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων, όπως προαναφέρθηκε), στην Κεφαλονιά το 11% (5.400 επιβάτες) και στη Ρόδο το 15% (38.000 επιβάτες)!

 11

 123

Ο κ. O’ Brien υπογράμμισε ότι έχει αποστείλει 26 επιστολές, τα τελευταία χρόνια, στις ελληνικές κυβερνήσεις καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις , χωρίς ωστόσο να λάβει απαντήσεις για το θέμα της μη ανταγωνιστικής πολιτικής αναφορικά με τα τέλη των ελληνικών αεροδρομίων.

Παράλληλα, ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair υποστήριξε ότι η ιταλική κυβέρνηση, εάν και είχε αποφασίσει την αύξηση των τελών ανά επιβάτη κατά 2, 5 ευρώ, δεν το έπραξε, έπειτα -κυρίως- από παραινέσεις της Ryanair (είχε προηγηθεί το κλείσιμο βάσεων). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η εταιρεία να προσθέσει, στην Ιταλία, 44 δρομολόγια, με τη χρήση 10 επιπλέον αεροσκαφών.

 ryanair-athens

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Στην ανακοίνωσή της, η Ryanair αναφέρει τα εξής:

«Η Ryanair, η Νο1 αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα (20 Σεπτεμβρίου) το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας για το 2017, με ένα νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς Σόφια και περισσότερες πτήσεις προς Χανιά και Μύκονο, συμβάλλοντας έτσι στην διακίνηση 3, 4 εκατομμυρίων επιβατών ανά έτος και στην στήριξη 2.600* παράπλευρων θέσεων εργασίας στην Αθήνα.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας της Ryanair για το 2017 θα προσφέρει:

• Νέα καλοκαιρινή σύνδεση: Σόφια (καθημερινή).
• Περισσότερες πτήσεις προς Χανιά (25 εβδομαδιαίες) και Μύκονο (καθημερινές).
• 19 δρομολόγια σε σύνολο.
• 202 εβδομαδιαίες πτήσεις.
• 3, 4 εκατομμύρια πελάτες ανά έτος.
• 2.600 * «παράπλευρες» θέσεις εργασίας ανά έτος.

Η Ryanair, αποτελεί την ιδανική επιλογή για ταξίδια επαγγελματικά και αναψυχής, με 19 δρομολόγια διαθέσιμα ήδη προς κράτηση για ταξίδια έως τον Οκτώβριο του 2017, ενόψει του καλοκαιρινού της προγράμματος. Παράλληλα, οι πελάτες μπορούνε να αναμένουνε ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις, καθώς το πρόγραμμα «Always Getting Better» εξακολουθεί να προσφέρει νέα δρομολόγια, ψηφιακές καινοτομίες, νέο εσωτερικό αεροσκαφών και ακόμα χαμηλότερους ναύλους.

Ο κος David O’Brien, Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair δήλωσε στην Αθήνα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας για το 2017, με ένα νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς Σόφια και περισσότερες πτήσεις προς Χανιά και Μύκονο, συμβάλλοντας στην διακίνηση 3.4 εκατομμυρίων επιβατών ανά έτος και στην στήριξη 2.600 παράπλευρων θέσεων εργασίας στην Αθήνα, ενώ εξακολουθούμε να ισχυροποιούμε την παρουσία μας στην Ελλάδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Δυστυχώς οι προτάσεις της Ryanair για την επέκταση της τουριστικής περιόδου απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, έχοντας ως αποτέλεσμα να επικεντρώσουμε την ανάπτυξη μας στην υψηλή καλοκαιρινή περίοδο.

Παρόλα αυτά, είμαστε χαρούμενοι για την έναρξη της πρώτης επίσημης συνεργασίας μας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, η οποία θα συνδράμει στην προβολή της Ελλάδος ως ιδανικό προορισμό για διακοπές προς το τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές φθινοπώρου, καθώς και για σύντομες αποδράσεις.

Η καμπάνια του ΕΟΤ και της Ryanair, θα εστιάσει στην προώθηση Ελληνικών προορισμών και στην αύξηση των κρατήσεων μέσα από μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας το νέο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΕΟΤ, το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα στα καλύτερα της, στο Ryanair.com, το μεγαλύτερο σε αεροπορικό site σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως. **

Οι πελάτες της Ryanair, μπορούνε να αναμένουνε ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις, καθώς το πρόγραμμα «Always Getting Better» θα προσφέρει νέα δρομολόγια, ψηφιακές καινοτομίες, νέο εσωτερικό αεροσκαφών και ακόμα χαμηλότερους ναύλους.

Για να γιορτάσουμε την ανακοίνωση του καλοκαιρινού προγράμματος Αθήνας για το 2017, απελευθερώνουμε θέσεις από Αθήνα από μόνο 9.99€, διαθέσιμες προς κράτησή έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (22 Σεπτεμβρίου), για ταξίδια από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Καθώς οι μοναδικοί αυτοί ναύλοι θα εξαντληθούν σύντομα, οι πελάτες μας θα πρέπει να συνδεθούν τώρα στο www.ryanair.com ώστε να μη χάσουνε την ευκαιρία.

* Σύμφωνα με έρευνα της ACI, κάθε 1 εκατομμύριο πελάτες στηρίζουνε 750 ‘παράπλευρες’ θέσεις εργασίας στα διεθνή αεροδρόμια
** Η πηγή είναι το Similarweb, μια ανεξάρτητη πλατφόρμα στατιστικών στοιχείων ιστοσελίδων».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή