Κάτοικοι Κακοδικίου: «Παράβαση καθήκοντος – αυταρχισμός από τη Δημοτική Αρχή»

kakodiki

Για «παράβαση καθήκοντος» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Καντάνου – Σελίνου η Πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων Κακοδικίου, που αντιτίθεται στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και προειδοποιεί ότι «εφόσον η αυταρχική Δημοτική Αρχή συνεχίσει να επιμένει για τον ΣΜΑ στο Κακοδίκι» θα ενημερώσει «τον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αγώνα, «η περαιτέρω εξερεύνηση του “φακέλου ΣΜΑ-Κακοδίκι” αποκαλύπτει νέες σοβαρές και πιθανόν παράνομες παρεκτροπές».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Α. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καντάνου – Σελίνου για να μπορεί γίνει ένα ακίνητο ΣΜΑ πρέπει να είναι μη δασικό.

Όμως το ακίνητο (3, 2 στρ.) που η Δημοτική Αρχή μίσθωσε για το ΣΜΑ στο Κακοδίκι δεν πληρεί ούτε αυτή την προϋπόθεση αφού:

1) Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρ. 2611/04-07-2016 Πράξη Χαρακτηρισμού Έκτασης της Δ/νσης Δασών Χανίων, υπό τα στοιχεία Ε1Β εμβαδού 594, 99 τ.μ. και Ε2 εμβαδού 633, 07 τ.μ. τα οποία ρητά χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές εκτάσεις υπό την έννοια της παρ. 5 εδάφιο α του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 και διαχειρίζονται ως δασικές εκτάσεις και 2) Η με αρ. πρωτ. 3116/12-12-1996 “Απάντηση σε αίτηση” της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, που πονηρά έχει προσκομιστεί στις Υπηρεσίες από τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου ως αποδεικτικό στοιχείο μη δασικής έκτασης δεν αποτελεί Πράξη Χαρακτηρισμού έκτασης σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας (και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 998/1979) και δεν αποτελεί -σε καμία περίπτωση- τεκμήριο ότι η έκταση είναι μη δασική. Γεννά ερωτηματικά για το γιατί η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να παραπλανήσει τις υπηρεσίες με το ως άνω έγγραφο – αμφιβόλου νομιμότητας βεβαίωση.

Ως εκ τούτων ενημερώσαμε γραπτώς τις υπηρεσίες ότι ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου υποχρεούται την προσκόμιση Πράξης Χαρακτηρισμού από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 998/1979, πόσω μάλλον εν προκειμένω, αφού υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι το τμήμα αυτό έκτασης 1.905, 04 τ.μ. υπάγεται στις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Σημειώνουμε επίσης ότι τα σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα του δήμου που συντάχτηκαν το Μάρτιο του 2016 (πριν καν η δημοτική αρχή αιτηθεί την 2611/04-07-2016 Πράξη Χαρακτηρισμού), περιέχουν την αναληθή βεβαίωση ότι το ακίνητο “… δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί δασικής νομοθεσίας”!

Β. Σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα (που συνέταξε επαγγελματίας τοπογράφος μηχανικός) με την τοποθέτηση των συντεταγμένων του ακινήτου που μίσθωσε η δημοτική αρχή για το ΣΜΑ στο Κακοδίκι πάνω σε χάρτη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, το μεγαλύτερο μέρος του μίσθιου είναι καταπατήσεις: 1) Της πρώην επαρχιακής οδού Χανίων – Παλαιόχωρας, 2) της κοινοτικής οδού που συνδέει Ανατολικό – Δυτικό Κακοδίκι, 3) των πρανών ρέματος στα νότια. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα των μηχανικών του Δήμου, άρα η Δημοτική Αρχή όφειλε να γνωρίζει τι ακριβώς μίσθωσε με τα 90.000 ευρώ στο σύνολο! Εννοείται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ενημερωθούν για να επιληφθούν τα δέοντα.

Οι νεότερες παρεκτροπές που αποκαλύπτονται, μαζί με τη “συγκατοίκηση” με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και την ανάληψη της ευθύνης επιδιόρθωσης για τυχόν βλάβες από τη λειτουργία του ΣΜΑ στις μπαζωμένες καταπατήσεις που υπέγραψε η Δημοτική Αρχή, στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Είμαστε υποχρεωμένοι, εφόσον η αυταρχική Δημοτική Αρχή συνεχίσει να επιμένει για τον ΣΜΑ στο Κακοδίκι, να ενημερώσουμε τον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαβάστε ακόμη: Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων… σε δασικές εκτάσεις της Κρήτης και με το νόμο!

 aporrimmata-sma

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή