ΠοδηΛάτρεις: Ποιος φωστήρας σκέφθηκε δωρεάν στάθμευση την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»;

bamboykas-podhlato

Την απόφασή τους να μην κυκλοφορήσουν με τα ποδήλατά τους στην πόλη των Χανίων την προσεχή Πέμπτη, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», γνωστοποίησαν σήμερα οι ΠοδηΛάτρεις, οι οποίοι καυτηριάζουν την – «ανόητη», όπως τη χαρακτηρίζουν- απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προσφέρει -τη συγκεκριμένη μέρα- δωρεάν στάθμευση σε οχήματα για 4 ώρες σε κεντρικά πάρκινγκ της πόλης.

«Ουφ Δήμαρχε Βάμβουκα! Ημέρα χωρίς ΙΧ με δωρεάν στάθμευση για τα… ΙΧ; Ποιoς απ’ τους φωστήρες της άπαιχτης ομαδάρας σας το σκέφτηκε; Και κυρίως ποιoς το υπέγραψε ως “καλή ιδέα”; Ποιοοοός κύριε Δήμαρχε;», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ΠοδηΛάτρεις, κατηγορώντας τον ότι εσκεμμένα δεν επανέλαβε το κλείσιμο του δρόμου επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου -όπως συνέβη την πρώτη χρονιά της δημαρχίας του- για να μην ενοχληθούν οι επιχειρηματίες που διαθέτουν καταστήματα κοντά στο φαρμακείο του!

Παράλληλα, πετούν το «μπαλάκι» και στην αντιδήμαρχο Χανίων Βαρβάρα Περράκη, σημειώνοντας: «Εσάς κυρία Περράκη που τόσο σας άρεσαν οι πρόπερσινες εκδηλώσεις πώς σας φαίνονται τώρα οι αποφάσεις του προϊσταμένου σας; (Aν δεν απαντήσετε επειδή δεν σας «αρέσει το ύφος» μας, κατανοούμε. Τι να απαντούσατε άλλωστε;)».

Τέλος, οι ΠοδηΛάτρεις ανακοινώνουν ότι «… ούτε που διανοούμαστε να ποδηλατήσουμε αυτήν την Πέμπτη σε μια πηγμένη από ΙΧ πόλη. Καλούμε τους ποδηλάτες, τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, τους πεζούς, τους γονείς με καρότσια να διεκδικήσουμε περισσότερες ημέρες με λιγότερα ΙΧ. Καλούμε σε συγκέντρωση και σε ποδηλατοπορείες, καροτσοπορείες και πεζοπορείες με σφυρίχτρες και διάφορα ευτράπελα μια εβδομάδα μετά: την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. μπροστά από το άντρο των φωστήρων, ήτοι από το δημαρχείο».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ανακοίνωσή τους οι ΠοδηΛάτρεις επισημαίνουν τα εξής:

«Ουφ Δήμαρχε Βάμβουκα! Ημέρα χωρίς ΙΧ με δωρεάν στάθμευση για τα… ΙΧ; Ποιoς απ’ τους φωστήρες της άπαιχτης ομαδάρας σας το σκέφτηκε; Και κυρίως ποιoς το υπέγραψε ως “καλή ιδέα”; Ποιοοοός κύριε Δήμαρχε;

Θυμάστε κύριε Δήμαρχε τις εξαγγελίες σας για “πρώτη προτεραιότητα το κυκλοφοριακό”; Ισχύουν ακόμα δύο+ χρόνια μετά που αναλάβατε; Ως… προτεραιότητα; Αλίμονο κύριε Δήμαρχε! Αλίμονο και να μην ήταν πρώτη προτεραιότητα! Να ήταν… δεύτερη, ας πούμε!

Εμείς οι ΠοδηΛάτρεις πάντως θυμόμαστε κύριε Δήμαρχε! Θυμόμαστε τη συνάντηση με την αντιδήμαρχο κα Περράκη που μας προσκάλεσε την πρώτη χρονιά που αναλάβατε “για να συνδιοργανώσουμε…”. Θυμόμαστε το κλείσιμο της Παπανδρέου και τα θετικά σχόλια όλων όσων συμμετείχαν. ΚΑΙ της κας αντιδημάρχου! Μάλλον όμως δεν άρεσε η ιδέα στους συναδέλφους του Δημάρχου. Βλέπετε ο φαρμακοποιός Δήμαρχος έχει μαγαζί στον δρόμο αυτόν κι οι… συνάδελφοι απλά δεν γουστάρουν να γίνουμε κουτόφραγκοι, γιατί πού θα παρκάρουν τα ΙΧ τους; Κι έτσι, ο και μαγαζάτορας Δήμαρχος (ή οι φωστήρες του, δεν ξέρουμε) σκέφτηκε την επόμενη χρονιά, πέρυσι δηλαδή, να κλείσει έναν δρόμο πιο “έξω” και για πιο λίγο. Κι έτσι επέλεξε να κλείσει 30 μέτρα στη Σφακιανάκη που δεν έχει και συναδέλφους δηλαδή. Στοιχηματίσαμε λοιπόν ότι φέτος θα διάλεγε κανά Κουμπελή όπως κι οι προκάτοχοί του (θυμόμαστε όλοι τις δόξες Σκουλάκη και Βιρβιδάκη, Παπαδογιάννη  – γεια σου ωρέ αντιπολίτευση!). Αυτός όμως τους ξεπέρασε όλους.

Είπε (αυτός ή οι φωστήρες του) “πού να κλείνω δρόμους τώρα; Ας τα αφήσω όλα ανοιχτά για τα ΙΧ, ας βάλω και δωρεάν πάρκινγκ να μπούνε κι άλλοι μέσα να γίνει της μουρλής και θα το ονομάσω «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»”. Εμάς πάντως για “ημέρα χωρίς τσίπα και χωρίς μυελό” μάς κάνει. Εσάς κυρία Περράκη που τόσο σας άρεσαν οι πρόπερσινες εκδηλώσεις πώς σας φαίνονται τώρα οι αποφάσεις του προϊσταμένου σας; (Aν δεν απαντήσετε επειδή δεν σας “αρέσει το ύφος» μας, κατανοούμε. Τι να απαντούσατε άλλωστε;).

Α! Να μην ξεχάσουμε και “τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας στις πρώτες τάξεις δημοτικών σχολείων της πόλης που θα επικεντρώνονται στην εφαρμογή μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς”. Και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες του σχολικού έτους τα παιδιά θα εμπεδώνουν τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά μόλις έξω απ το σχολείο τους: με τους οδηγούς να μη σταματάνε στις διαβάσεις για να περνάνε τα παιδιά (ακόμη και παρουσία της σχολικής τροχονόμου), με τους ίδιους τους γονείς τους να παρκάρουν όπως – όπως επί πεζοδρομίων και διαβάσεων και όλα βεβαίως ατιμώρητα. Αυτήν την κυκλοφοριακή παιδεία λαμβάνουν καθημερινά τα παιδιά κι όχι τα μπλα μπλα που θα τους πει ο οποιοσδήποτε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και εξ’ αιτίας αυτής της ανόητης απόφασης, ούτε που διανοούμαστε να ποδηλατήσουμε αυτήν την Πέμπτη σε μια πηγμένη από ΙΧ πόλη.

Καλούμε τους ποδηλάτες, τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, τους πεζούς, τους γονείς με καρότσια να διεκδικήσουμε περισσότερες ημέρες με λιγότερα ΙΧ. Καλούμε σε συγκέντρωση και σε ποδηλατοπορείες, καροτσοπορείες και πεζο-πορείες με σφυρίχτρες και διάφορα ευτράπελα μια εβδομάδα μετά: την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. μπροστά από το άντρο των φωστήρων, ήτοι από το δημαρχείο».

 podhlatreis

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμος Χανίων έχει ανακοινώσει τα εξής:

α) Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων από τις 7.30 έως τις 9.00 και από τις 14.00 έως τις 16.00, ώστε οι δημότες να μετακινηθούν από και προς τις εργασίες τους, χωρίς τα ιδιωτικής χρήσης οχήματά τους.

β) Περίπατος με εκπροσώπους Σωματείων ΑμεΑ και πολιτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης. Αφετηρία: Πλατεία Κολοκοτρώνη, στις 11.00.

γ) Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8:00 έως τις 19.00. Οι δημότες, που θα το επισκεφθούν, θα ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

δ) Ο ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων με τα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η φανταστική μου πόλη χωρίς αυτοκίνητο» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ θα διοργανωθούν και δρώμενα για παιδιά με τα ποδήλατα, που είναι διαθέσιμα στο Πάρκο. Στα παιδιά θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και δώρα σχετικά με το μήνυμα της ημέρας.

ε) Από τις 8.00 έως τις 12.00 χώροι στάθμευσης της πόλης μας θα δέχονται δωρεάν τα αυτοκίνητα των συνδημοτών μας. Τα πάρκινγκ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν στάθμευση είναι τα ακόλουθα: Δημοτικό Πάρκινγκ «ΚΥΔΩΝ» (οδός Περίδου), Parking Apollon (Γρηγορίου Ε΄, 9-11), Parking PLUS (Ηρώων Πολυτεχνείου 43), Parking ΕΡΜΗΣ (Μπουνιαλή & Αποκορώνου).

 afisa-ebdomada1

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή