Πρωτοβουλία για ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Κρήτη

%ce%b1rnaoytakhs-toyrismos-ygeias

Οι προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Κρήτη βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης των μελών της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Κρήτης. Στη συνάντηση, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και προέδρου της Ομάδας Μανώλη Κλώντζα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση διημερίδας στο νησί,  στις αρχές του 2017, με θέμα τον τουρισμό υγείας στην Κρήτη.

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας αποφάσισαν να προσκληθούν Έλληνες και ξένοι ομιλητές από χώρες της Ευρώπης που έχουν την τεχνογνωσία ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στις χώρες τους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Κλώντζας, θα αναλυθούν – παρουσιαστούν από ειδικούς οι πολιτικές και οι στρατηγικές που υλοποιούνται σε χώρες της Ευρώπης που κατέχουν την τεχνογνωσία, καλές πρακτικές ανάπτυξης του τουρισμού υγείας. Επίσης θα προσκληθούν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτείας που θα αναλύσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την συνέργεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Κλώντζας ευχαριστώντας τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για τον τουρισμό υγείας για την άψογη συνεργασία, ανέφεραν, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το έργο τους για την επίτευξη του στόχου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι: Ελένη Μαυρομάτη, διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Στέλιος Δημητρακόπουλος, υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αιμιλία Μαγκαναράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Απόστολος Καραντάνας, καθηγητής ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης ΠΑΓΝΗ, Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης, αναπληρωτής καθηγητής Οφθαλμολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Πάτρα Πατεράκη, δικηγόρος, Νίκος Καμπάνης, διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Μαριάς, ερευνητής Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ, Κώστας Μανασάκης, οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεργαζόμενος ερευνητής του ΙΤΕ.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή