Το πρώτο της σούπερ μάρκετ με ληγμένα τρόφιμα απέκτησε η Βρετανία

lhgmena

Μετά τη Δανία και τη Γαλλία, η Βρετανία απέκτησε το πρώτο της σούπερ μάρκετ που πουλά τρόφιμα, τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, έχουν λήξει πολύ πρόσφατα ή είναι χτυπημένα τα ίδια ή οι συσκευασίες τους και δεν μπορούν να μπουν στα ράφια των «κανονικών» σούπερ μάρκετ.

Το σούπερ μάρκετ με ληγμένα τρόφιμα, άνοιξε μετά την επιτυχία μιας σειράς από καφετέριες και εστιατόρια στη Βρετανία, που σερβίρουν φρέσκα γεύματα που παρασκευάζονται από τρόφιμα που προορίζονταν για τα σκουπίδια.

 

Η πρωτοβουλία συγκεντρώνει καθημερινά σε δωρεές 2-10 τόνους τροφίμων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό δωρίζει με τη σειρά της σε σχολεία καθώς δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει. Το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας ένα μεγάλο περίσσευμα τροφίμων γεννήθηκε η ιδέα να τα συγκεντρώνει σε έναν χώρο.

Το «Real Junk Food Project» βρίσκεται στο Πάντσεϋ, κοντά στο Λιντς και διαθέτει φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, χυμούς, γλυκά, κ.ά. με την τιμή να είναι «ανοιχτή» αφού ο καθένας δίνει ότι έχει.

Το σούπερ μάρκετ δεν απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άστεγοι ή οι άνεργοι, αλλά σε αυτό είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, λέει ο ιδρυτής του Adam Smith.

Τα «ληγμένα» που πωλούνται στο κατάστημα προέρχονται από άλλα σούπερ μάρκετ, από φιλανθρωπικούς οργανισμούς, τράπεζες τροφίμων, αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

 

Πηγή: economy365.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή