Αρναουτάκης: Ανάπτυξη δικτύου ιστορικών – πολιτιστικών διαδρομών στην Κρήτη

russia-tourism

Τη χρηματοδότηση πρότασης για την ανάπτυξη δικτύου ιστορικών – πολιτιστικών διαδρομών σε δεκάδες μνημεία και πολιτιστικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ελεύθερνας και στην ακτίνα από Αρκάδι – Ελεύθερνα μέχρι Μαργαρίτες αποδέχτηκε και ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την πρόταση υπέβαλλε ο καθηγητής, υπεύθυνος των ανασκαφών στην αρχαία Ελεύθερνα Νίκος Σταμπολίδης και την αποδέχθηκε ο κ. Αρναουτάκης στη διάρκεια της έναρξης των εργασιών του διήμερου συνεδρίου «Ελληνορωσικές σχέσεις στον τουρισμό. Η Κρήτη στη Ρωσική αγορά», που πραγματοποιείται στο Ωδείο Ρεθύμνου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών Αρχών, της Εκκλησίας, φορέων του τουρισμού από Ελλάδα – Ρωσία, της Αυτοδιοίκησης, του ΕΟΤ και επιχειρηματιών.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από όλους και ιδιαίτερα από τον κ. Σταμπολίδη καθώς, όπως επισημάνθηκε, θα προωθείται οργανωμένα η προβολή και ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού του τόπου και θα ενδυναμώνεται ταυτόχρονα η ενδοχώρα.

 arnaoytakhs-synedrio

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συνέδριο που διοργανώνεται από τον Δήμο Ρεθύμνου, τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και την Ένωση Ξενοδόχων, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται στενά με την Εκκλησία και με όλους τους φορείς, με στόχο την περαιτέρω αύξηση του ποιοτικού τουριστικού ρεύματος από τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας για την ανάπτυξη – ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό για να μπορούν οι τουρίστες να γεύονται τα εκλεκτά αγαθά της κρητικής γης.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε τις κοινές αξίες, την κοινή θρησκευτική ταυτότητα στις δυο χώρες, την Ορθοδοξία που ενώνει. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, επίσης, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν, όπως αυτό με την έκδοση visa στην αρχή της τουριστικής περιόδου, ενώ μιλώντας για τις δημόσιες υποδομές απευθύνθηκε στον παριστάμενο υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας του να συνδράμει στο χρέος της Πολιτείας σε έργα ανάπτυξης όπως σε αεροδρόμια, δρόμους κ.ά.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή