Στο Υπερταμείο θα περάσουν άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια

perifereiaka-aeodromia

Πρόταση – μελέτη για την ένταξη άλλων 23 περιφερειακών αεροδρομίων στο Υπερταμείο ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ έως αρχές Οκτωβρίου, ενώ έως το τέλος Ιανουαρίου θα παραδοθούν στη Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

«Το γεγονός ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο Υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί» δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος ανέφερε πως έως τις αρχές Οκτωβρίου θα υποβληθεί πρόταση – μελέτη για την ένταξη άλλων 23 περιφερειακών αεροδρομίων στο Υπερταμείο.

Ο κ. Πιτσιόρλας  οποίος παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο τόνισε το ότι «μία ΔΕΚΟ πάει στο Υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά σημαίνει ότι πάει για να λειτουργήσει καλύτερα, να αξιοποιηθεί καλύτερα και να υπάρξουν πρακτικές διοίκησης και ανάπτυξης, απαλλαγμένες από το στενό κορσέ του δημοσίου τομέα» αλλά ξεκαθάρισε πως «στην προοπτική τους βεβαίως θα φανεί ποιες από αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο και ποιες όχι».

Σχετικά με τα λιμάνια, ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή η υποχρέωση που έχει το ΤΑΙΠΕΔ για τους 10 Οργανισμούς Λιμένος, πλην Πειραιά και Θεσσαλονίκης, είναι να ετοιμάσει μία πρόταση για την προοπτική τους τα επόμενα χρόνια και με βάση αυτή τη μελέτη οι 10 Οργανισμοί Λιμένος να περάσουν στο Υπερταμείο που δημιουργείται τώρα».

Πηγή: thetoc.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή