Καταπατήσεις στα Χανιά | Το Δημόσιο «υπολειτουργεί» επειδή δεν έχει… GPS και υπηρεσιακό όχημα!

katapathseis

Ελλάς το μεγαλείο σου! Το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να προασπίσει πλήρως τα συμφέροντά του, αναφορικά με το θέμα των καταπατημένων εκτάσεων στην περιοχή των Χανίων, επειδή η αρμόδια τοπική Υπηρεσία δεν διαθέτει σύγχρονο τοπογραφικό όργανο (GPS) και υπηρεσιακό όχημα!

Το… απίστευτο και όμως ελληνικό τούτο γεγονός μαρτυρά η ίδια η αρμόδια Υπηρεσία (Αυτοτελές Γραφείο Χανίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης), με υπηρεσιακό της σημείωμα, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βουλή, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδη απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Βαγγέλη Μπασιάκου.

Σύμφωνα με την απάντηση, που παρουσίασε πρόσφατα το HANIA.news, από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Χανίων, έχουν καταπατηθεί  τμηματικά 18 παλαιοί αιγιαλοί, 3 στρατιωτικά δημόσια κτήματα και ένα αρχαιολογικό δημόσιο κτήμα!

Στο υπηρεσιακό σημείωμα του Αυτοτελούς Γραφείου Χανίων σημειώνεται ότι «η Υπηρεσία μας σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (έκδοση ΠΔΑ, ΠΚΑ, πρωτόκολλα κατεδάφισης, μηνύσεις κ.λπ. Για την πληρέστερη προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου όμως, απαιτείται επικαιροποίηση των στοιχείων των φακέλων της υπηρεσίας, η οποία για να γίνει απαιτείται σύγχρονο τοπογραφικό όργανο (GPS) και υπηρεσιακό όχημα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε το υπηρεσιακό σημείωμα:

 ped-krhths

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας (ΠΔΔΠ) Κρήτης:

• Από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Ρεθύμνου, έχουν  καταπατηθεί 61 Δημόσια κτήματα, μερικά εξ αυτών (παλαιοί αιγιαλοί) εν μέρει.

• Από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Ηρακλείου,  24 είναι καταπατημένα, άλλα εξ’ ολοκλήρου και άλλα σε τμήματα αυτών.

• Από τα καταγεγραμμένα δημόσια κτήματα χωρικής αρμοδιότητας Ν. Λασιθίου,   έχει καταπατηθεί 1 δημόσιο κτήμα.

Ακολουθεί συνοπτικός πίνακας από τον οποίο προκύπτει η καταπάτηση των ακινήτων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα:

 pinakas-katapathseis

Δημόσια Αστική  περιουσία 47% και αγροτική   64%.
** Μεταξύ αυτών είναι καταπατημένος ένας αρχαιολογικός χώρος και αρκετοί αιγιαλοί.

** Τ ο μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι καταπατημένα.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή