Βιωματικές εμπειρίες για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ «Γη – Τουρισμός – Πολιτισμός»

platanias1

Bιωματική διάσταση έχει φέτος το Φεστιβάλ «Γη – Τουρισμός – Πολιτισμός», που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, με διοργανωτή, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, τον Δήμο Πλατανιά.

Και αυτό γιατί οι επισκέπτες γίνονται, ουσιαστικά, μέρος των δρώμενων. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης μέρας οι μετέχοντες φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία το πρωί να επισκεφτούν έναν αμπελώνα της περιοχής και να τρυγήσουν οι ίδιοι τα σταφύλια. Ο ενθουσιασμός από τη συμμετοχή τους ήταν έκδηλος.

 platanias5

 platanias4

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε η έναρξη του Φεστιβάλ στην πλατεία του Πλατανιά, όπου είχε στηθεί πατητήρι, ρακοκάζανο, υπήρχε κέρασμα με προϊόντα προερχόμενα από το σταφύλι, όπως μουσταλευριά, κρασί, «κουταλίτες», τσικουδιά κι ένα παραδοσιακό κρητικό καφενείο με κεράσματα.

 platanias8

Τοπική μουσική από μουσικό συγκρότημα ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους επισκέπτες που χόρεψαν στον δρόμο δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα.

 platanias7

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ συνεχίζεται στο χώρο του εμπορικού κέντρου ΟΛΕΑ στον Πλατανιά, όπου θα γίνει παραδοσιακή απόσταξη τσικουδιάς και θα παρασχεθεί κέρασμα για τους επισκέπτες, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 platanias6

 platanias2

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή