Θλιβερό ρεκόρ στο «κούρεμα» του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα

EURO

Θλιβερό ρεκόρ στη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 19, 5% καταγράφει η Ελλάδα, την τελευταία 8ετία (2008 – 2016), τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες επιβλήθηκε μνημόνιο αρχίζουν να καταγράφονται αυξήσεις.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε σε συνέδριο η καθηγήτρια Οικονομικών και διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη,   η Ισπανία, για παράδειγμα, μετρά αύξηση 1, 3% στον κατώτατο μισθό, η Ιρλανδία 5, 2% και η Πορτογαλία 14, 9% την περίοδο 2008 – 2016, ενώ η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που καταγράφει σταθερά μείωση του κατώτατου μισθού, όχι μόνο σε ονομαστικούς, αλλά και σε πραγματικούς όρους.

Ταυτόχρονα στη χώρα μας, σύμφωνα με το «Έθνος», ο μέσος μισθός την περίοδο 2009 – 20014 μειώθηκε κατά 28%. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σε αυτό το περιβάλλον εντείνεται η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, που αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία. Αρκεί, για παράδειγμα, να αναφερθεί πως το 29% του πληθυσμού που το 2008 ανήκε στις μεσαίες και ανώτερες τάξεις, πέντε χρόνια μετά είχε εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας εκείνου του έτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή