Βραβεύσεις ελαιοτριβείων και ξενοδοχείων από τον ΣΕΔΗΚ

elaioyrgeia

Στη βράβευση ελαιοτριβείων και ξενοδοχείων καθώς και στην οργάνωση εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας», προχωρά ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, όπως προκύπτει από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο, στο Γραφείο Πολιτισμού (Αρκαδίου 50, τηλ.: 28310 40150).

Παράλληλα, θα συζητηθεί και το θέμα της αρνητικής απάντησης του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τις υψηλές θερμοκρασίες της περασμένης άνοιξης προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες.

Αναλυτικότερα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Οργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας» σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, την Περιφέρεια Κρήτης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Προϋπολογισμός, τόπος και χρόνος εκδηλώσεων.

2. Βραβεύσεις ελαιοτριβείων και ξενοδοχείων. Ορισμός είδους βραβείων και χρόνου βράβευσης.

3. Προβλήματα μελέτης ανάπλασης μνημειακών ελαιοδέντρων. Ανάθεση, στο ΤΕΙ, από την Περιφέρεια, μελέτης καταγραφής 500 μνημειακών δέντρων. Σκοπιμότητα, ανάλωση πίστωσης για άμεση υλοποίηση εργασιών ανάπλασης από ΣΕΔΗΚ.

4. Απάντηση ΕΛΓΑ για ζημιές ελαιοπαραγωγής από υψηλές θερμοκρασίες. Απόφαση για προσεχείς ενέργειες.

5. Διευθέτηση προβλήματος τακτοποίησης πολυετών οφειλών Δήμων.

6. Ενημέρωση πορείας εργασιών και αποτελεσμάτων Ομάδας Προώθησης Ελαιολάδου Περιφέρειας Κρήτης (εισήγηση Νικ. Φακουρέλης).

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή