Θεματικά περίπτερα για τις επιστήμες στη «Βραδιά Ερευνητή 2016» στην Κρήτη

bradia-ereynhth

Τον κόσμο της επιστήμης καλείται να γνωρίσει το κοινό, μέσα από τη «Βραδιά Ερευνητή 2016», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Ειδικότερα, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, από 16:00 έως 21:00, θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο κέντρο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους του ΕΛΚΕΘΕ. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος στο Ενυδρείο Κρήτης, με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.

Εξάλλου, την ίδια ημέρα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί από 18:00 έως 23:00, στο ΙΤΕ, όπου θα παρουσιαστούν δράσεις από τα Ινστιτούτα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Υπολογιστικών Μαθηματικών, καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

«Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές, για να συνομιλήσετε μαζί τους για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, που σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό. Για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν μαθητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με εντυπωσιακά τεχνολογικά εκθέματα και βραβευμένες επιστημονικές εργασίες. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τους Alan Dalon» αναφέρουν οι οργανωτές της.

Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο θα γίνει στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών, στην οδό Νικηφόρου Φωκά 126 – 130 (παλιά πόλη), όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με τίτλο: «Ηχογραφήσεις “αιχμαλώτων” Ελλήνων στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Goerlitz, Γερμανία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γιώργος Μυσιρλάκης

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή