Μπαίνουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς | Αναλυτικά ο σχεδιασμός

PAIDIKOI-STATHMOI

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει οριστικά, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο αριθμός των παιδιών που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά και τη σημερινή δέσμευση του Πρωθυπουργού, πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των επιλαχόντων που φτάνουν τις 13 έως 15.000.

Κι αυτό γιατί:

– Ήδη υπάρχουν περίπου 8 έως 10.000 αδιάθετα voucher από την α’ κατανομή του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

– Το κόστος των επιπλέον περίπου 5.000 παιδιών που έχουν κάνει αιτήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8 έως 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς θα αποτελέσει ρεκόρ, καθώς θα προσεγγίσει τις 90.000 (84.800 από την πρώτη κατανομή και περί τις 5.000 στη β’).

Γιατί ήταν λιγότερες οι αιτήσεις

Όσον αφορά το ερώτημα, τι απέγιναν οι υπόλοιπες 11 έως 13.000 οικογένειες (από τα 36.769 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στην α΄ κατανομή) που δεν έκαναν αίτηση για τη β’ κατανομή, η εξήγηση που δίνουν οι γνωρίζοντες είναι:

– Δεν βρήκαν θέση στην περιοχή τους.

– Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

– Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή