Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας οι τίτλοι σπουδών των γιατρών

giatroi

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι τίτλοι σπουδών όλων των γιατρών του ΕΣΥ και ελέγχονται ως προς τη γνησιότητά τους. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν σε έλεγχο της γνησιότητας των σχετικών δικαιολογητικών των υπαλλήλων που μετατάσσονται στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία,   ο έλεγχος των δικαιολογητικών ιατρών που πρόκειται να καταλάβουν θέση μονίμου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. πραγματοποιείται με ευθύνη του οικείου Συμβουλίου Κρίσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «έχει παρατηρηθεί πληθώρα περιπτώσεων, κατά τις οποίες το πρακτικό συνεδρίασης του Συμβουλίου προσλήψεων-κρίσεων του νοσοκομείου, το οποίο αποστέλλεται στην Υπηρεσία μας και αφορά στην κρίση των ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων που έχουν υποβάλλει αίτηση μετάταξης στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ., ….. δεν συνοδεύεται από βεβαίωση γνησιότητας των υποβληθέντων από τους υποψήφιους ιατρούς δικαιολογητικών».

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός διευκρινίζει ότι:

– Τα πρακτικά των Συμβουλίων προσλήψεων-κρίσεων των νοσοκομείων, τα οποία θα αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας μετά την έκδοση της παρούσας εγκυκλίου, σε περίπτωση που δεν συνοδεύονται από βεβαίωση γνησιότητας των δικαιολογητικών των υποψηφίων, θα επιστρέφονται στα Συμβούλια.

– Τα Συμβούλια προσλήψεων-κρίσεων των νοσοκομείων, στα οποία έχουν ήδη μεταταχθεί υπάλληλοι διαφόρων κλάδων στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ., παρακαλούνται, εάν δεν το έχουν κάνει, να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών και να αποστείλουν, το ταχύτερο δυνατό, τις σχετικές βεβαιώσεις στο Υπουργείο Υγείας/Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π./Τμήμα Ιατρών Ε.Σ.Υ.

Πηγή: news247.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή