Συζητήσεις – προτάσεις για αναδιάρθρωση καλλιεργειών στα Χανιά

boylgarakhs-siskepsi1

Σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών και της πρότασης ορθών καλλιεργητικών τεχνικών για τα εσπεριδοειδή και για το αβοκάντο πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, προεδρεύοντος του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Σπύρος Λιονάκης, ομότιμος καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης, ο κ. Γιώργος Καλλιτεράκης, πρόεδρος της Ομάδας Βιοκαλλιεργητών Χανίων, ο κ. Αριστείδης Σταματάκης, εκπρόσωπος του ΜΑΙΧ, ο κ. Νεκτάριος Καβρουλάκης, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελιάς Χανίων, ο κ. Ευτύχης Τρικουνάκης, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών και Υποτροπικών «Κορμός», ο κ. Λευτέρης Ντουντουνάκης, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, ο κ. Πέτρος Κασσωτάκης από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ρεθύμνης, από τη ΔΑΟΚ Χανίων η κα Μαρία Μυλωνάκη, η κα Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη και ο κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης, ο οποίος είναι και Συντονιστής Προγράμματος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, η Ομάδα Εργασίας αποφάσισε κατ’ αρχήν να συγκεντρώσει στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση των εσπεριδοειδών, του αβοκάντο και των υποτροπικών φυτών (σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε στρέμματα, καθώς και γεωγραφική κατανομή στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης). Απώτερος σκοπός είναι να υπάρξουν εμπεριστατωμένες προτάσεις για τη σωστή αναδιάρθρωση και τις ορθολογικές τεχνικές καλλιέργειας για την παραγωγή και την εμπορία προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

 boylgarakhs-siskepsi2

O κ. Βουλγαράκης, ως πρόεδρος της Επιτροπής, εκτίμησε ότι ο Νομός Χανίων παρουσιάζει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος, τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όπως ανέφερε. Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον πολλών παραγωγών για αναδιάρθρωση των υφιστάμενων καλλιεργειών με αβοκάντο, η Ομάδα Εργασίας επεξεργαζόμενη τις προτάσεις των μελών της και λαμβάνοντας υπ’ όψιν στοιχεία για τη διάθεση του προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, μέσω της ΔΑΟΚ, θα προχωρήσει σύντομα στη διοργάνωση ημερίδων σε περιοχές του νομού, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή