Το Σπίτι και το Κύμα: Ένα όνειρο θερινής νυχτός αξίας 11 εκατ. δολαρίων

cristieskentrikh

Ονομάζεται δικαίως the Wave House και βρίσκεται στην Punta Aguila στη Δομινικανή Δημοκρατία. Το Σπίτι και το Κύμα, το Σπίτι – Κύμα, το Σπίτι στο Κύμα;

Όπως και να το δεις, αυτή η εκπληκτική βίλα που σχεδίασε η ισπανική εταιρία A-cero είναι ένα ποίημα σχέσης του αρχιτεκτονήματος με το φυσικό περιβάλλον.

 cristies

 cristies2

Το υπέροχο, ήπιο κλίμα της Καραϊβικής επιτρέπει η ακτογραμμή να είναι μέρος της κατοικίας, να εισέρχεται κυριολεκτικά μέσα στο οίκημα ως αίσθηση και ως βίωμα.

 cristies3

 cristies4

Το οίκημα που σχεδίασε η ομάδα του Joaquin Torres φροντίζει ώστε να γίνεται άριστη χρήση των 7.000 τετραγωνικών μέτρων της παράλιας ιδιοκτησίας.

 cristies5

 cristies6

Κοραλλιογενής λίθος, λευκός σαν να γεννήθηκε από την σπαρταριστά λευκή άμμο της παραλίας, σε συνδυασμό με απόλυτη απλότητα σε γραμμές και διακόσμηση, δίνουν ένα σύνολο γεμάτο φρεσκάδα, κομψότητα και φυσικό κάλλος.

 cristies7

 cristies8

 cristies9

Το ονειρικό αυτό σπίτι πωλείται, σύμφωνα με πληροφορίες των Christies, έναντι 10.750.000 δολαρίων (μειωμένη τιμή…) αλλά μπορεί κανείς να το ενοικιάσει με ένα τίμημα 3.500 ως 6.500 δολάρια την ημέρα.

Πηγή: newsonly.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή