«Μας στέλνουν στην κόλαση» | Παγκρήτια κινητοποίηση από τους συνταξιούχους

syntaxioyxoi

Σε παγκρήτια κινητοποίηση προχωρούν οι συνταξιούχοι της Κρήτης, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους και γενικότερα για την κυβερνητική πολιτική.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Χανίων Γιάννης Ντίλης σημειώνει ότι «οι συνεχείς περικοπές σε όλες τις συντάξεις, η άκρατη εμπορευματοποίηση του τομέα της υγείας με τη συνεχή υποβάθμισή του, που μας υποχρεώνει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη και αν έχουμε κάτι μέσα σ’ αυτές να πάμε στους ιδιώτες, και η δυσβάσταχτη φορολογία, είναι οι μεγάλες αιτίες που μας αφανίζουν παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν προστατεύει τους αδύναμους».

Τονίζει, δε, ότι σήμερα «στέλνουν στην κόλαση» τα «περήφανα γηρατειά», «με τη φτωχοποίησή τους» και σημειώνει ότι για τους παραπάνω λόγους «βρίσκονται σε θέση μάχης και οι συνταξιούχοι», υπενθυμίζοντας ότι σε σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Κρήτης, «σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11 π.μ. στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας».

Ο κ. Ντίλης υπογραμμίζει ότι «δεν πάει άλλο με την πολιτική των κυβερνήσεων εις βάρος μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων. Μειώνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κάνουν περικοπές στην Υγεία και στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις των ορφανών και αναπήρων. Καταργούν τελείως το ΕΚΑΣ και το αντικαθιστούν με επιταγές ελεημοσύνης. Λένε ψέματα για να δημιουργήσουν σύγχυση πως τα μέτρα αφορούν μόνο τις μεγάλες συντάξεις. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που βιώνουμε εμείς και τα άνεργα παιδιά μας και εγγόνια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Πάρτε μέρος όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ποτέ κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Όλα τα κερδίσαμε με τους αγώνες μας».

Τέλος, ο κ. Ντίλης αναφέρει ότι «η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκ των πραγμάτων οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, Όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή