Σταθάκης: Έχουμε δεσμευτεί για την εφαρμογή του προγράμματος στο ακέραιο

STATHAKHS

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση της χώρας σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμα διάσωσης και ακολουθεί τις σωστές πολιτικές, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο CNBC ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Η κυβέρνηση έχει εστιάσει στο «σωστό μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής και ειδικότερα στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους έχοντες», τονίζει ο υπουργός Οικονομίας. «Οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία είχαν φθάσει σε οριακό επίπεδο και έτσι, αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σ’ αυτούς τους τομείς» εξήγησε.

«Πέρυσι είχαμε την αίσθηση, και νομίζω είχαμε δίκιο, ότι δεν ήταν δυνατές περαιτέρω περικοπές στον δημόσιο τομέα –οι μισθοί μειώθηκαν κατά 40% τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια και οι δημόσιες δαπάνες στην εκπαίδευση και την υγεία είχαν φθάσε σε πολύ οριακό επίπεδο, έτσι πήραμε την απόφαση ότι δεν θα υπήρχαν περαιτέρω περικοπές», τόνισε στη συνέντευξή του.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι οι δημοσιονομικοί της στόχο θα ήταν εφικτοί με την «πιο σταδιακή προσαρμογή των δημοσιονομικών στόχων και αυξάνοντας την φορολογία εκεί που θα είχε μικρότερη επίπτωση-που σημαίνει στους πιο εύπορους της κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην υλοποίηση του προγράμματος διάσωσης στο ακέραιο.

«Η κυβέρνηση μπορεί να επικριθεί για το μείγμα των πολιτικών της και για σειρά άλλων θεμάτων, αλλά είναι δεσμευμένη για την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης, για την επίτευξη των στόχων της ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό πεδίο και για το ότι είναι μία κυβέρνηση που τηρεί τα όσα έχουν συμφωνηθεί», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η ΝΔ είναι πιο δημοφιλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μείωση της δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σταθάκης επέμεινε πως οι δημοσκοπήσεις στέλνουν ανάμικτα μηνύματα και πως «ένα ισχυρό μήνυμα» είναι πως η κυβέρνηση «εξακολουθεί να έχει ευρεία στήριξη».

«Αυτό δείχνει πως υπάρχει μια αντίληψη πως θα πρέπει να επιτραπεί στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και να αναπτύξει μία – μία τις πολιτικές της», είπε στο CNBC, αν και παραδέχθηκε πως είναι «κατανοητό» να υπάρχει δυσαρέσκεια για το ότι η πρόοδος επιτελείται «υπό πολύ αυστηρούς όρους».

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε εφαρμογή των πολιτικών της και να ολοκληρώσει τη θητεία της, η οποία είναι η εντολή του εκλογικού σώματος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή