Βάμβουκας: Δίνουμε απαντήσεις με τον σχεδιασμό και τις προτάσεις μας

bamboykas

Πιο ανθρώπινη και πιο φιλική θα είναι η πόλη των Χανίων όταν ολοκληρωθούν οι αστικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, επεσήμανε σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, με αφορμή την κατάθεση, στην Περιφέρεια Κρήτης, της πρότασης «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) Δήμου Χανίων».

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρει περιληπτικά τις στοχεύσεις της συγκεκριμένης πρότασης, σημειώνοντας ότι η υλοποίησή της θα βελτιώσει, μεταξύ άλλων, «τη ζωή των κατοίκων και θα απορροφήσει, μέρος της πίεσης, που δεν θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να αντέξει μόνη της η Παλιά Πόλη, με την αύξηση των επισκεπτών που αναμένουμε».

Αναλυτικότερα, στη γραπτή του δήλωση ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει τα εξής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σήμερα κατατέθηκε η πρόταση του Δήμου Χανίων, την οποία ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για την ένταξη της πόλης μας στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που κοστολογείται στα 10 εκατ. και είναι αποτέλεσμα ευρύτατης διαβούλευσης και σκληρής και συστηματικής δουλειάς.

Σε αυτό αποτυπώνεται το όραμά μας, που συμπυκνώνεται στον τίτλο: “Αναζωογόνηση του αστικού κέντρου των Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής”. Όταν ολοκληρωθεί θα μας δώσει μία πόλη πολύ πιο ανθρώπινη, πιο φιλική, μία πόλη, που θα έχει αναπτύξει παραμελημένες περιοχές στο ευρύτερο κέντρο, που θα προσφέρουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην τόνωση της απασχόλησης. Συγχρόνως θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων και θα απορροφήσει, μέρος της πίεσης, που δεν θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να αντέξει μόνη της η Παλιά Πόλη, με την αύξηση των επισκεπτών που αναμένουμε.

Ταυτόχρονα αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους ανυπομονούν για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, διότι περιλαμβάνει τον σχεδιασμό μας για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων, τη βελτίωση των πεζοδρομίων και γενικότερα της κυκλοφορίας στην πόλη.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συντήρηση μνημείων όπως το Ρολόι, αναβάθμιση πάρκων, όπως το Ειρήνης και Φιλίας, αναπλάσεις, όπως της οδού Χάληδων, ανάδειξη μνημείων στην Παλιά Πόλη, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, έργα πολιτικής προστασίας όπως τη διάβρωση στο τέρμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, ενίσχυση της καινοτομίας, τεχνολογικής και μη, ενίσχυση και στήριξη επιχειρήσεων, βελτιώσεις στη διαχείριση απορριμμάτων, δράσεις κοινωνικής προστασίας, κ.λπ.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα το Τμήμα Προγραμματισμού για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάρτιση μιας πρότασης με σύνθετα χαρακτηριστικά, που πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε ως Δήμος και το κάναμε με μεγάλη επιτυχία».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή