Δήμος Χανίων: Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και επέκταση δικτύου πυροσβεστικών κρουνών

erga-dromoi-nea-xora

Αυτοψία στις οδούς Επισκόπου Νικ. Συντζανάκη και Ιωάννη Ταβουλάρη, στην περιοχή της Νέας Χώρας, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 30/9/2016, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Ξανθουδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες,

Στα συγκεκριμένα σημεία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής του παλαιού ασφαλτοτάπητα, καθώς επίσης γίνεται και κατασκευή κρασπεδορείθρων και πεζοδρομίων. Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Οδοποιία εντός Δ.Ε. Χανίων» και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 erga-xania-dromoi

 bamboykas-xanthoydakis

Παράλληλα, υπεγράφησαν σήμερα από τον Δήμαρχο Χανίων και τους αναδόχους εργολάβους οι συμβάσεις των έργων «Παρεμβάσεις, βελτιώσεις προσβασιμότητας πεζοδρομίων και οδικής ασφάλειας σχολικών συγκροτημάτων του έτους 2016» και «Συντήρηση και επέκταση δικτύου πυροσβεστικών κρουνών».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης του έργου «Παρεμβάσεις, βελτιώσεις προσβασιμότητας πεζοδρομίων και οδικής ασφάλειας σχολικών συγκροτημάτων του έτους 2016» ανέρχεται σε 41.300 ευρώ (με ΦΠΑ). Στο πλαίσιο του έργου θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών στα πεζοδρόμια όλου του οδικού δικτύου του Δήμου Χανίων, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ασφάλεια στη διέλευση των πεζών.

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των φθορών θα εκτελεστούν με γνώμονα τη συντήρηση αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας πεζοδρομίων (για ΑμεΑ) αλλά και οδικής ασφάλειας σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Το έργο «Συντήρηση και επέκταση δικτύου πυροσβεστικών κρουνών» αφορά στην επέκταση του δικτύου των κρουνών για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου. Η επιλογή των σημείων για την τοποθέτηση νέων κρουνών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και τη ΔΕΥΑΧ, προκειμένου να καλύπτουν πραγματικές, εντοπισμένες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανάγκες σε σημεία, όπου το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ μπορεί να τους τροφοδοτήσει επαρκώς.

Ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 6.148, 91 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ το έργο θα εκτελεστεί σε τριάντα ημέρες.

 bamboykas-ypografh-symbashs

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή