Γιατί η Κίνα προσπαθεί να αγοράσει… τα γαϊδούρια όλου του κόσμου

donkeys

Σάλο στις παγκόσμιες αγορές έχει προκαλέσει η απόφαση της Κίνας να αγοράσει τα γαϊδούρια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Ιndependent, πολλές χώρες της Αφρικής απαγόρευσαν την εξαγωγή γαϊδουριών προς την Κίνα εξαιτίας της υπερβολικής ζήτησης και αγοράς που έχει το συγκεκριμένο είδος στην κινεζική αγορά.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ

Η κινέζικη αγορά έχει αναδείξει το Ejao, ένα προϊόν με βάση τη ζελατίνη που παράγεται από τον γάιδαρο.

Το Ejao είναι το ισχυρό όπλο των Κινέζων στον πόλεμο κατά μιας σειράς ασθενειών, από το κρυολόγημα μέχρι την αϋπνία.

Όμως, όπως αναφέρει το CNN, o αριθμός των γαϊδουριών στην Κίνα έχει μειωθεί αισθητά καθώς το 1990 άγγιζε τα 11 εκατομμύρια και σήμερα ανέρχεται μόλις σε 6.

Η Κίνα λοιπόν χωρίς να έχει άλλες επιλογές, κινήθηκε στην πιο εύκολη και άμεση λύση, την εισαγωγή από την Αφρική.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

Ο Νίγηρας είναι η τελευταία χώρα που απαγόρευσε τις εξαγωγές γαϊδουριών. Τα νούμερα δείχνουν πως 80.000 τέτοια ζώα έχουν πωληθεί το τρέχον έτος, ενώ το 2015 ο αριθμός έφτανε μόλις στις 27, 000, σύμφωνα με δηλώσεις του Άτε Ίσα, Νιγηριανού αξιωματούχου στο BBC.

Η Μπουρκίνα Φάσο έλαβε τον Αύγουστο την ίδια απόφαση, όταν από τα συνολικά 1, 4 εκατομμύρια γαϊδούρια τα 45.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή.

Και στις δύο περιπτώσεις το οικονομικό κέρδος από τις εξαγωγές ήταν υπολογίσιμο, όμως το ουσιαστικό κόστος πολύ μεγαλύτερο.

Πολλά ήταν τα οικονομικά και τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα από τη δραστική μείωση του αριθμού τους. Η εικόνα των σφαγείων, που αυξήθηκαν, στις αφρικανικές χώρες δημιούργησαν πολλές αντιδράσεις.

Μάλιστα στην Μπουρκίνα Φάσο τοπικοί αγρότες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιτέθηκαν και έκλεισαν ένα από τα μακάβρια σφαγεία, κατηγορώντας τους ιθύνοντες ότι το αίμα και τα εντόσθια των ζώων είχαν εισέλθει στο σύστημα ύδρευσης.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή