Δήμος Πλατανιά: Ζημιά άνω του 60% για τους καστανοπαραγωγούς

kastana

Την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου Πλατανιά λόγω καύσωνα, ζητά ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης με έγγραφό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τον Διοικητή του ΕΛΓΑ, που κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού.

Ο κ. Μαλανδράκης ενημερώνει τους αποδέκτες του εγγράφου ότι οι καστανοπαραγωγοί της περιοχής του Δήμου έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά στην παραγωγή τους από την παρατεταμένη ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια όλης της καλοκαιρινής περιόδου. Σύμφωνα, δε, με εκτιμήσεις, η παραγωγή έχει υποστεί ζημιά σε ποσοστό άνω του 60% και για τον λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της υπηρεσίας του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει η καταγραφή της ζημιάς.

Μάλιστα, ο κ. Μαλανδράκης ζητάει από τον Υπουργό την προσωπική του παρέμβαση, ώστε να γίνει άμεσα η καταγραφή της ζημιάς μέσω του ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν οι παραγωγοί του Δήμου να αποζημιωθούν σύντομα, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθότι το κάστανο αποτελεί την κύρια πηγή του εισοδήματός τους.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή