Καταστήματα ή ξενοδοχείο αντί για γραφεία σχεδιάζει το ΔΛΤΧ στο νέο κτήριο στο λιμάνι

blaxakhs-kthrio

Την ενοικίαση του πρώτου και του δεύτερου ορόφου του κτηρίου που κατασκευάζεται στο παλιό λιμάνι των Χανίων αντί για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σχεδιάζει η Διοίκησή του, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΛΤΧ, Μιχάλης Βλαχάκης.

Ο κ. Βλαχάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο κτήριο προβλέπεται η εγκατάσταση καταστημάτων στους δύο χώρους του ισογείου, εμβαδού 130 τ.μ. περίπου έκαστος, ενώ στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο προβλέπεται χρήση γραφείων. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Βλαχάκης σχεδιάζεται η αλλαγή χρήσης στους δύο ορόφους, με σκοπό να είναι δυνατή, εν συνεχεία, η αξιοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βλαχάκη, η διαδικασία αλλαγής της χρήσης θα είναι χρονοβόρα, καθώς απαιτούνται 17 εγκρίσεις, με αποτέλεσμα οι δύο όροφοι να παραμείνουν κλειστοί έως ότου ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη γραφειοκρατία, ενώ το ίδιο διάστημα οι Υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα συνεχίσουν να στεγάζονται στο κτήριο της οδού Γρηγορίου Ε’, το οποίο νοικιάζει ο Δήμος Χανίων. Στο ίδιο κτήριο, ως γνωστόν, στεγάζεται και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

limani-dltx1

Ο κ. Βλαχάκης σημείωσε, μιλώντας στο HANIA.news, ότι το θέμα της αλλαγής χρήσης θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων προκειμένου να παρθεί απόφαση, ενώ εκτίμησε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, το έργο θα έχει παραδοθεί έως το τέλος του 2016. Με την παράδοση του έργου θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση των δύο καταστημάτων του ισογείου, συμπλήρωσε ο κ. Βλαχάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο που κατασκευάζεται σήμερα το νέο αυτό κτήριο, αρχικού προϋπολογισμού 720.000 ευρώ, υπήρχε άλλο κτήριο, το οποίο στέγαζε παλαιότερα το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων και κατεδαφίστηκε, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων στατικής επάρκειας.

Διαβάστε ακόμη: Κ. Πρωτοπαπαδάκης: Στον «αέρα» ο σχεδιασμός για αλλαγή χρήσης του κτηρίου του ΔΛΤΧ

protopapadakhs-kthrio

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή