Κρήτη | Ενημέρωση για τη μελέτη κατασκευής του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας

arnaoytakis

Ενημέρωση για την πορεία της μελέτης που αφορά στο έργο κατασκευής του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, σε οικόπεδο που παραχώρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, έγινε σήμερα από τους μελετητές στο Πανεπιστήμιο, παρόντων του Περιφερειάρχη Κρήτης, της Πρυτανείας, εκπροσώπων του ΟΣΚ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Π.Κ.

Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης ώστε το 2017 να βρεθεί η χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση του έργου, ενός έργου που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και θα προσφέρει στην αναβάθμιση της Παιδείας στο νησί.

 arnaoytakis-panepisthmio

Το οικόπεδο 15 στρεμμάτων παραχώρησε το Πανεπιστήμιο και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στις Βούτες, ενώ η μελέτη έχει ανατεθεί από τον ΟΣΚ και είναι σε εξέλιξη μετά από διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε.

Η μελέτη, όπως έγινε γνωστό, προβλέπει την κατασκευή βιοκλιματικού κτιρίου πολλαπλών δραστηριοτήτων και θα περιλαμβάνει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο- λύκειο. Επίσης, οι χώροι του κτιρίου, όπως αναφέρθηκε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο και άλλους φορείς για συνέδρια, σεμινάρια και θα είναι ένα από τα 14 ειδικού τύπου σχολεία που σήμερα υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 arnaoytakis2

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή