Οι Αμερικανοί που ψάχνουν για ξενοδοχεία στην Ελλάδα

wyndham-hotel

Η Ελλάδα θα είναι η 74η κατά σειρά χώρα στην οποία η αμερικανική εταιρεία ξενοδοχείων Wyndham Hotel Group αποκτά παρουσία, με τα εγκαίνια του πρώτου της ξενοδοχείου στη χώρα, του Wyndham Grand Athens (πρόκειται για το πρώην Athens Imperial του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, το οποίο έκλεισε στα τέλη του 2012) στην πλατεία Καραΐσκάκη να έχουν προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου.

Η είσοδος στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά μπορεί να άργησε, όπως εξάλλου παραδέχθηκαν τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους με αφορμή τα επερχόμενα εγκαίνια (ήδη στην Τουρκία η αλυσίδα μετρά 50 μονάδες σε διάστημα έξι χρόνων και έως το 2020 σκοπεύει να φτάσει τα 100)- με δεδομένη και την άνοδο που έχει ο Τουρισμός στη Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια-, εντούτοις στο επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας περιλαμβάνεται η επέκταση και σε άλλους προορισμούς, νησιωτικούς και μη, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της Βασιλικής Κουρλιμπίνη στο capital.gr.

Ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές έχουν γίνει, με την εταιρεία να αναζητά την κατάλληλη ευκαιρία για να προγραμματίσει το επόμενό της βήμα, στοχεύοντας κυρίως σε πολυτελή resort, από το κέντρο πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, έως προορισμούς διακοπών στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Παρόλα αυτά, η στρατηγική της εταιρείας δεν περιλαμβάνει την αγορά μονάδων, συμπεριλαμβανομένων και όσων υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, αλλά το franchising ξενοδοχειακών brands.

Η απόφαση για την είσοδο στην Αθήνα, και μάλιστα σε μια περιοχή που θεωρείται υποβαθμισμένη, ήταν συνειδητή για τον όμιλο. Το κτίριο δε χαρακτηρίζεται από τα στελέχη του ως ένα από τα «κορυφαία ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα” λόγω της θέσης και των υποδομών του. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα από εδώ και στο εξής θα αποτελέσει η επιβεβαίωση των προσδοκιών για τη γενικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού και για την επιχειρηματικής της ανάπτυξη. Όσον αφορά τις πληρότητες του νέου ξενοδοχείου, είναι ενθαρρυντικό πως οι κρατήσεις έχουν αρχίσει και παράλληλα έχουν γίνει συμβόλαια με τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού.

Το κτίριο που θα στεγάσει τη νέα πεντάστερη μονάδα αποτελεί ιδιοκτησία του ομίλου Βιοχάλκο. Μισθώθηκε στην εταιρία Zeus International, ελληνική εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής, ανάπτυξης και management ξενοδοχείων, η οποία έχει συνάψει συμφωνία δικαιόχρησης με τη Wyndham Hotel Group. 

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται πως ξεπέρασε τα πέντε εκατ. ευρώ και αφορούσε τη ριζική ανακαίνιση της μονάδας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το Wyndham Grand Athens θα έχει 273 δωμάτια, καθώς και συνεδριακό χώρο έκτασης 2.500τ.μ.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας της Wyndham Hotel Group με τη Zeus International για την επαναλειτουργία του εδώ και τέσσερα χρόνια κλειστού ξενοδοχείου επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, είχε γίνει στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ τα εγκαίνια του ξενοδοχείου τοποθετούνταν αρχικά στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Η Wyndham Hotel Group, με έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που έφταναν τα 1, 4 δισ. δολάρια, είναι η μεγαλύτερη, ως προς τον αριθμό των μονάδων, ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, και μία από τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Wyndham Worldwide.

Θεωρείται επίσης από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο franchising ξενοδοχειακών brands και, ταυτόχρονα, πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης ξενοδοχείων. Το διεθνές χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία  σε 73 χώρες, με brands όπως τα Dolce Hotels and Resorts, Wyndham Grand, Wyndham Hotels and Resorts, Hawthorn Suites by Wyndham και άλλα. Μέρος του Wyndham Hotel Group είναι η Wyndham Grand, που αυτή τη στιγμή αριθμεί 30 ξενοδοχεία διεθνώς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Ελλάδα αποτελεί την 74η χώρα στην οποία αποκτά παρουσία η Wyndham», δήλωσε ο περιφερειακός αντιπρόεδρος για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη του Wyndham Hotel Group Edwin Broers, προσθέτοντας ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο με 8.000 ξενοδοχεία σε 73 χώρες και 16 ξενοδοχειακά brands. Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε «τις προοπτικές και για άλλες συνεργασίες» στη χώρα, δηλώνοντας ότι «πιστεύουμε ακράδαντα στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς».

Το ξενοδοχείο «αναμένεται να αλλάξει όλη την ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού» τόνισε ο ιδρυτής της Zeus International Χάρης Σιγανός, σημειώνοντας ότι η θέση του, πολύ κοντά στα πολιτιστικά ορόσημα της πόλης, «το καθιστά ιδανικό προορισμό τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για διακοπές».

Ηδη το ξενοδοχείο δέχεται κρατήσεις απ’ όλα τα κανάλια, Διαδίκτυο και Tour Operators, τονίζει ο διευθυντής πωλήσεων του ξενοδοχείου κ. Θεόδωρος Κάτσος, επισημαίνοντας ότι ποσοστό 30% προέρχεται από το Wyndham Rewards loyalty program, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 45 εκατ. μέλη.

Το Wyndham Grand Athens στοχεύει σε υψηλό positioning στην αγορά της Αθήνας, αλλά και στη διοργάνωση συνεδρίων. Διαθέτει 276 ευρύχωρα δωμάτια, αίθουσες 2.500 τ.μ., υπόγειο πάρκινγκ, ενώ σημαντική επένδυση έχει γίνει για γρήγορο WiFi. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης εστιατόριο, μπαρ, γυμναστήριο, spa κι ένα roof top μπαρ – εστιατόριο 450 τ.μ., με πισίνα καταρράκτη και θέα 360° σε όλη την Αθήνα, μέχρι τη θάλασσα.

Πηγή: capital.gr & tovima.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή