Ομάδες Παραγωγών Χανίων | Από τον… Ιούνιο περιμένουν την καταβολή 500.000 ευρώ!

AGROTES

Τον κίνδυνο να χάσουν ευρωπαϊκά κονδύλια οι έξι αναγνωρισμένες Ομάδες Παραγωγών των Χανίων, καθώς από τον Ιούνιο έχουν υποβάλει αιτήσεις για την πληρωμή επιχειρησιακών προγραμμάτων ύψους πάνω από 500.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα, να έχουν δει… το χρώμα του χρήματος, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος ζητά την άμεση καταβολή των ενισχύσεων με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Βουλγαράκης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, 6/10/2016, 9 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ακόμα πιστώσει τους λογαριασμούς των Οργανώσεων με πρόφαση τη μη επάρκεια των παραστατικών που υποβλήθηκαν, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια είναι ορατός και άμεσος».

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει τα εξής:

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχουν 6 αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών που έχουν σε εξέλιξη επιχειρησιακά προγράμματα και οι οποίες, καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων λειτουργίας τους, υπόκεινται σε πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους ελέγχους, εμφανίζοντας μια άριστη οργάνωση. Οι οργανώσεις αυτές συμβάλλουν στην καλύτερη αξιοποίηση και προώθηση των τοπικών προϊόντων, γεγονός σημαντικό και απαραίτητο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Οι Οργανώσεις Παραγωγών αυτές υποβάλλουν κάθε χρόνο στη ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του έτους που έπεται του έτους υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος, αίτηση για χορήγηση της ενίσχυσης που αφορά στις δαπάνες του. Μέχρι και το 2015 οι ενισχύσεις είχαν εξοφληθεί μέχρι τέλος Αυγούστου και με καταληκτική ημερομηνία εξόφληση στις 15 Οκτωβρίου.

Για το 2015 οι 6 αυτές Οργανώσεις υπέβαλαν αιτήσεις για την πληρωμή επιχειρησιακών προγραμμάτων ύψους πάνω από 500.000 ευρώ. Οι αιτήσεις αυτές στάλθηκαν τον Ιούνιο στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τελικό έλεγχο και πληρωμή.

Σήμερα, 6/10/2016, 9 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ακόμα πιστώσει τους λογαριασμούς των Οργανώσεων με πρόφαση τη μη επάρκεια των παραστατικών που υποβλήθηκαν, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά από ευρωπαϊκά κονδύλια είναι ορατός και άμεσος.

Ζητούμε την άμεση προώθηση των φακέλων (για τις περιπτώσεις των οργανώσεων που δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί) και την άμεση και εμπρόθεσμη καταβολή των ενισχύσεων».

 BOYLGARAKHS-APOSTOLOS1

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή