Συνεργασία Δήμων Χανίων – Βαρκελώνης για σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα

bamboykas-barkelonh

Τεχνικές προηγμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας από βιομάζα για παροχή νερού στα δημόσια κτίρια και τις επιχειρήσεις της πόλης της Βαρκελώνης, καθώς και προγράμματα παραγωγής και διαχείρισης ήπιων μορφών ενέργειας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χανίων, με επικεφαλής τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Αντώνη Σχετάκη, κατά την τελευταία ημέρα της συνάντησης στην εν λόγω πόλη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Mayors Adapt twinning – Σύμφωνο των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα».

Ειδικότερα, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Εταιρεία Διαχείρισης Βιομάζας καθώς και στη Δημοτική Εταιρεία Οικολογικής Διαχείρισης Ενέργειας, όπου τα μέλη της χανιώτικης αποστολής, στο πλαίσιο παραγωγικών συναντήσεων, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναφορικά με τεχνικές και προγράμματα, που επικεντρώνονται στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση με σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες, επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Χανίων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη γόνιμη και παραγωγική συνεργασία, που είχε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ με τους εκπροσώπους του Δήμου της Βαρκελώνης και των επιχειρήσεών του, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος.

 bamboykas-barkelonh2

«Μας δόθηκε η δυνατότητα να λάβουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία από μία πόλη, που είναι πολύ προηγμένη σε ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος. Η ενέργεια και το κλίμα, τα περιβαλλοντικά θέματα, είναι ζητήματα κομβικής σημασίας, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας, γι’ αυτό και θα συνεχιστεί και η συνεργασία με τον Δήμο της Βαρκελώνης», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν θα είναι χρήσιμοι για την πόλη μας στο μέλλον.

«Γίναμε πιο πλούσιοι σε ιδέες και εμπειρία, στοχεύοντας στην υιοθέτηση των καλών πρακτικών, που μας παρουσιάστηκαν για την ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση και στον τόπο μας», καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Χανίων επισημαίνεται ότι «μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από πλευράς του Δήμου Βαρκελώνης για το σύστημα διαχείρισης των υδάτων, που έχει αναπτυχθεί στα Χανιά, καθώς και για την ειδική ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα, που έχει τοποθετηθεί σε παραλία της πόλης μας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή