Κ. Πρωτοπαπαδάκης: Στον «αέρα» ο σχεδιασμός για αλλαγή χρήσης του κτηρίου του ΔΛΤΧ

protopapadakhs-kthrio

Επικριτικός για τα σχέδια της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων αναφορικά με την αλλαγή χρήσης του κτηρίου που κατασκευάζεται στο παλιό λιμάνι και, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, επρόκειτο να στεγάσει τις Υπηρεσίες του ΔΛΤΧ εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, μιλώντας στο HANIA.news, σχολίασε όσα ανακοίνωσε χθες ο νυν πρόεδρος, Μιχάλης Βλαχάκης, τονίζοντας, αρχικά, ότι είναι πρωτοφανές να γίνεται εξ αρχής σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει τη στέγαση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο ενός κτηρίου και τη στέγαση ξενοδοχείου στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο. «Μπορεί να συμβεί και έχει συμβεί κάτι τέτοιο εκ των υστέρων, όχι όμως στο πλαίσιο ενός αρχικού σχεδιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων υπενθύμισε ότι ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του συγκεκριμένου κτηρίου και τη στέγαση των Υπηρεσιών ξεκίνησε από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων, πριν τη δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και «ικανοποιεί μία ανάγκη γραφείων, χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος για να έχει έσοδα το εκάστοτε Λιμενικό Ταμείο και, εν προκειμένω, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο».

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης πρόσθεσε ότι «για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης χρειάζεται ειδική διαδικασία αλλαγής στους όρους δόμησης και νέα οικοδομική άδεια», σημειώνοντας ότι «η δημοπρασία θα είναι στον “αέρα”».

Καταλήγοντας, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης υπογράμμισε ότι «αν δεν βρεθεί χώρος και δεν γίνει κυρίαρχη πρόταση η επαναφορά του Λιμεναρχείου στο ενετικό λιμάνι Χανίων, δεδομένου ότι δεν έχει νόημα η εγκατάστασή του στη Σούδα καθώς υπάρχει ετεροβαρής αστυνόμευση, τα προβλήματα θα παραμένουν και τα πράγματα θα είναι απλά για να τα κουβεντιάζουμε».

 limani-dltx1

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή