Σκουλάκης κατά πάντων! Χάσαμε τις εκλογές επειδή είπα όχι σε συμφέροντα

skoylakis-oloi

Σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα έκανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία συνεργατών του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι έχασε τις περασμένες δημοτικές εκλογές επειδή είπε όχι σε συμφέροντα!

Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι δέχθηκε πρόταση, τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να παραχωρήσει 150 στρέμματα από την περιοχή των Αγίων Αποστόλων σε μία πολυεθνική, η οποία θα δημιουργούσε ένα επενδυτικό σχήμα, με τη συμμετοχή και του Δήμου Χανίων, για την κατασκευή ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο ίδιος αρνήθηκε, όπως είπε, προσθέτοντας ότι λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκε, στην Αθήνα, την ίδια πρόταση από την ηγεσία της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίων (ΕΤΑΔ), την οποία επίσης αρνήθηκε.

«Και άρχισε μετά ο πόλεμος ο γνωστός και συμμάχησαν όλοι. Όλο το πολιτικό σύστημα του τόπου συμμάχησε εναντίον της ομάδας μας. Όλο. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω τέτοιο πράγμα. Κ. Μητσοτάκης, Γεώργιος Σταθάκης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Όθωνα που έστειλε, που μπήκε μέσα προηγούμενα, ο δημοσιογράφος, οι «58», το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλους θέλετε; Δεν κριθήκαμε κύριοι για το έργο μας. Δεν αξιολογήθηκε η δουλειά μας. Τώρα αξιολογείται η δουλειά μας από τον απλό κόσμο και δεν σας κρύβω ότι για πρώτη φορά νιώθω τόσο περήφανος που κυκλοφορώ στην πόλη και τόσο δικαιωμένος. Και νομίζω ότι και όλοι οι συνεργάτες είναι και περήφανοι και δικαιωμένοι για τη δουλειά που κάναμε σε όλα τα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

(Σημειώνεται ότι ο κ. Όθωνας Χαραλαμπάκης -στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σκουλάκης- είναι ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα. Λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή συνέντευξη Τύπου του κ. Σκουλάκη, ο κ. Χαραλαμπάκης μπήκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην αίθουσα και αποχώρησε άμεσα. Μετά τη συνέντευξη, ο κ. Χαραλαμπάκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Σκουλάκη, στο πλαίσιο της βράβευσης όλων των κατά καιρούς προέδρων της Παιδικής Εξοχής Καλαθά, με δεδομένο ότι ο κ. Σκουλάκης απουσίαζε από την πρόσφατη εκδήλωση που οργανώθηκε από το Δ.Σ. της Παιδικής Εξοχής Καλαθά).

 skoylakhs3

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο κ. Σκουλάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον κ. Βάμβουκα. «Προσπαθεί, μέσα στην αδυναμία της, να εμφανίσει δικό της έργο, να οικειοποιηθεί προσπάθειες, δράσεις και έργα δικά μας. Άλλα απαξιώνει, άλλα οικειοποιείται και στο τέλος κόβει και την κορδέλα και είμαστε όλοι ευτυχείς…», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Βάμβουκα ότι «δεν διεκδικεί. Δεν διεκδικεί ο Δήμαρχος Χανίων αυτά που έπρεπε να διεκδικεί και θα μπορούσε να πετύχει. Είναι ο δεδομένος Δήμαρχος. Αυτός που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μη στεναχωρήσει αυτή την κυβέρνηση. Αλλά αλίμονο στον Δήμο εκείνον που ο Δήμαρχος δεν διεκδικεί. Είναι τελειωμένος ο Δήμος».

Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στο Δημοτικό Πάρκινγκ της οδού Περίδου (έργο που χαρακτήρισε διαχρονικό με αφετηρία τη δημαρχία Κατσανεβάκη), στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου ( «έργο που θεωρώ ναυαρχίδα μου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το παρακολουθεί στενά), στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου (για την οποία η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δικαιώθηκε εκ των υστέρων, όπως τόνισε), στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου ( «το έλεγαν θέατρο δεν βλέπω, δεν ακούω», σημείωσε, αλλά δεν έκαναν καμία αλλαγή, όπως υπογράμμισε), αλλά και στο προσφυγικό. Ειδικά για το προσφυγικό, ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της («δεν μπορεί να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα», είπε) και τόνισε ότι θα πρέπει να αναλάβουν όλοι οι Δήμοι το βάρος που τους αναλογεί.

Ο  κ. Σκουλάκης έκανε μία σύντομη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή επί δημαρχίας του, χαρακτηρίζοντας «κόλαση» τη διαδικασία συνένωσης των έξι πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων και του -παλιού- Δήμου Χανίων. Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε, ακόμη, ότι τα πρώτα προβλήματα της κρίσης έγιναν αισθητά στις αρχές του 2011 με την περικοπή θεσμοθετημένων πιστώσεων, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τη «γραφειοκρατική παράνοια», όπως ανέφερε, και την απαγόρευση των προσλήψεων, αν και, όπως πρόσθεσε, ο Δήμος έχασε εκατό υπαλλήλους, ενώ σήμερα έχει αλλάξει το σκηνικό αναφορικά με το προσωπικό και είναι δυνατή η πρόσληψη προσωπικού, υπογράμμισε ο πρώην Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Σκουλάκης ανέφερε ότι υπήρξαν «δυο – τρία περιστατικά που με ανησύχησαν πάρα πολύ και με οδήγησαν να είμαι εδώ σήμερα. Έκανα ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, τι να κάνω. Αλλά βλέποντας την κατάσταση ότι ο Δήμος πιθανόν να βρεθεί σε δυσκολία και να χρειάζεται και η δική μου φωνή και η δική μου παρουσία και η δική μου παρέμβαση… Εμένα με ταρακούνησε το θέμα των Τάφων των Βενιζέλων, που ο Σταθάκης δεν είχε το θάρρος να πει ότι δεν μπαίνουν στο Υπερταμείο και ο Δήμαρχος δέχθηκε την απάντησή του και είπε ότι οι Δημοτικές Αρχές φταίνε και η εφημερίδα που ανάδειξε το θέμα. Και δεν όρθωσε το ανάστημά του να πει, όχι, υπάρχουν και ιερά και όσια, που δεν μπορούν να μπουν στο Υπερταμείο».

 skoylakhs2

Ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι «όταν ψηφίστηκε ο νόμος και πήραμε και τους Αγίους Αποστόλους και την πισίνα και τους Τάφους, είχε γίνει μετεγγραφή, επί των ημερών μου, των δύο αυτών εκτάσεων, των πρώτων. Επήγαινα στη Νομική Υπηρεσία να μου μετεγγράψει την έκταση γύρω από τους Τάφους των Βενιζέλων, πήγα μια, δυο, τρεις, τέσσερις, πέντε και τελικά τι μου είπε η υπεύθυνη νομικός της ΕΤΑΔ; Καλά, κύριε Δήμαρχε, είναι δυνατόν να βρεθεί άνθρωπος, να βρεθεί υπηρεσιακός παράγοντας που να βάλει χέρι σε αυτήν την έκταση. Και της λέω ότι με αυτά που βλέπω δεν ξέρω τι γίνεται. Και νάτο…», είπε ο κ. Σκουλάκης.

Και συνέχισε: «Και με τα άλλα που συνέβησαν στη συνέχεια εγώ ανησύχησα. Δεν μπορεί να δηλώνει ο δυνατός Δήμος, παραδείγματος χάρη, για τη Χρυσή Ακτή ότι, τι να κάνουμε, είναι τελεσίδικη απόφαση. Είναι μια απόφαση μιας Υπηρεσίας του κράτους και είπε να χαλάσει ο δρόμος. Το θυμήθηκαν μετά από είκοσι χρόνια κι εμείς θα πούμε ότι είναι τελεσίδικη, ενώ δεν είναι; Μολών λαβέ, ελάτε να σκάψετε. Ό, τι κάναμε με τους Αγίους Αποστόλους, με τη μεγαλειώδη εκείνη συγκέντρωση και κερδίσαμε το φιλέτο της Κρήτης και της Ελλάδος. Έτσι το κερδίσαμε. Όταν πήγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για δεύτερη φορά κατάλαβα ότι ο εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στην υπόθεση των Τσισμενάκηδων είχε δει στην τηλεόραση τη συγκέντρωση του κόσμου και όταν του είπα αν ξέρει πόσες χιλιάδες κόσμος μαζεύεται τα Σαββατοκύριακα εκεί, μου είπε ότι το είδε. Αυτή η συγκέντρωση άλλαξε την άποψη του εισηγητή και κερδίσαμε τα 42 στρέμματα. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνα. Και αυτός ο Δήμαρχος δεν διεκδικεί. Είναι δέσμιος της προεκλογικής προτροπής του συστήματος εξουσίας που κυβερνά τον τόπο σήμερα. Η δήλωση Σταθάκη να καταψηφιστεί ο μνημονιακός δήμαρχος Σκουλάκης , αυτό και μόνο είναι ο καθοδηγητής του καθημερινά. Το βλέπετε. Δεν είπαμε να σηκώσει την παντιέρα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για όνομα του Θεού. Να μη διεκδικούμε για τον τόπο μας; Να μη διεκδικούμε για τον λαό μας;»

 skoylakhs4

Στο σημείο εκείνο, αν και η συνέντευξη δεν είχε ολοκληρωθεί, ο κ. Σκουλάκης δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο. «Δεχθήκατε πιέσεις τότε, κύριε Σκουλάκη, για τους Αγίους Αποστόλους;»

«Εντάξει, εσύ τα θυμάσαι, εδώ πέρα γινότανε, ό, τι γινότανε, ήρθανε, βεβαίως… Να απαντήσω με δυο λόγια… Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήτανε Σεπτέμβριος του 2011, δέχθηκα μια επίσκεψη του Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ με μια ομάδα ανθρώπων. Ένα από τα θέματα που μου έβαλε ο Πρόεδρος ήταν να δώσω 150 στρέμματα σε μια πολυεθνική εταιρεία, να γίνει ένα εταιρικό σχήμα, να μπει ο Δήμος μέσα, να γίνει μια επένδυση, μια ξενοδοχειακή μονάδα πεντάστερη και ν’ απογειωθεί ο Δήμος, ο Νομός και ν’ αναπτυχθεί η περιοχή. Ε, και τότε του είπα, ευθαρσώς, και εντός της αίθουσας, και εκτός έκανα άλλες δηλώσεις, δεν τις θυμάμαι καλά, ότι αυτή είναι μια άποψη δική σας, τη σέβομαι, αλλά εγώ αν το πω σαν Δήμαρχος θα πάω διά λιθοβολισμού. Και δεν έχω τέτοια διάθεση», απάντησε ο κ. Σκουλάκης.

Και συνέχισε: «Σε 15 ημέρες με καλέσανε στην Αθήνα. Στην ΕΤΑΔ, Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου. Ήταν η Επιτροπή, η οποία σχεδίαζε το νομοσχέδιο για να παραχωρηθούν οι διάφορες εκτάσεις ανά την Ελλάδα στους Δήμους, στις Περιφέρειες. Κι εκεί με πίεσαν αφόρητα».

 skoylakhs5

«Ποιος», ρώτησε εκ νέου ο δημοσιογράφος.

«Η ηγεσία της ΕΤΑΔ, άσε ονόματα δεν χρειάζονται. Η ηγεσία της ΕΤΑΔ. Επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Προέδρου, του εδώ Προέδρου, ακριβώς όπως το είχε πει. Δώσε 150 στρέμματα, κύριε Δήμαρχε, να τελειώνουμε, να αναπτυχθεί ο τόπος σας κ.λπ. Του μίλησα πολύ βαριά, γιατί έτυχε να τον ξέρω κιόλας τον διευθύνοντα σύμβουλο και του είπα ότι ούτε ένα μέτρο γης θα φύγει επί των ημερών μας από το φιλέτο αυτό να πάει οπουδήποτε. Τότε πίστεψα ότι χάθηκαν οι εκλογές. Πήραμε τους Αγίους Αποστόλους και χάθηκαν οι εκλογές τη μέρα εκείνη. Ήξερα ότι θα χαθούν οι εκλογές, δεν το είχα πει σε κανένα τους, γιατί είπα όχι στα συμφέροντα. Και άρχισε μετά ο πόλεμος ο γνωστός και συμμάχησαν όλοι. Όλο το πολιτικό σύστημα του τόπου συμμάχησε εναντίον της ομάδας μας. Όλο. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω τέτοιο πράγμα. Κ. Μητσοτάκης, Γεώργιος Σταθάκης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Όθωνα που έστειλε, που μπήκε μέσα προηγούμενα, ο δημοσιογράφος (σ.σ. ο Όθωνας Χαραλαμπάκης είναι ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα. Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του κ. Σκουλάκη μπήκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην αίθουσα και αποχώρησε άμεσα), οι «58», το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλους θέλετε; Δεν κριθήκαμε κύριοι για το έργο μας. Δεν αξιολογήθηκε η δουλειά μας. Τώρα αξιολογείται η δουλειά μας από τον απλό κόσμο και δεν σας κρύβω ότι για πρώτη φορά νιώθω τόσο περήφανος που κυκλοφορώ στην πόλη και τόσο δικαιωμένος. Και νομίζω ότι και όλοι οι συνεργάτες είναι και περήφανοι και δικαιωμένοι για τη δουλειά που κάναμε σε όλα τα επίπεδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε και στην αξιοποίησή του στο Ινστιτούτο «Γεώργιος Παπανικολάου», σημειώνοντας ότι «η Αυτοδιοίκηση μού έκανε την τιμή να με ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην αρχή με αποκλειστικό αντικείμενο το Ινστιτούτο Παπανικολάου και στη συνέχεια, προχθές, αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου, δεδομένου ότι Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Κύμης – Αλιβιερίου», διευκρινίζοντας, για άλλη μία φορά, ότι «είμαι άμισθος κι εγώ και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν με διόρισε κανείς, αλλά ήταν πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, γιατί μαζί με τον σημερινό Δήμαρχο είχαμε ιδρύσει το 1998, ως υπουργός εγώ και εκείνος ως νομάρχης, αυτό το Ινστιτούτο».

 skoylakis1

Ακολουθεί η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Σκουλάκης…

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή