Η Ryanair καταδικάζει την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

RYANAIR

Η Ryanair, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική κυβέρνηση «να λάβουνε μέτρα ώστε να αποτρέψουνε το κλείσιμο των Ελληνικών ουρανών, με αφορμή την 48ωρη απεργία των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας».

Συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο ryanair.com επισημαίνει τα εξής:

«Η Ryanair λυπάται για την εξαναγκαστική ακύρωση 4 πτήσεων το βράδυ του Σαββάτου (8 Οκτωβρίου) και όλων των πτήσεων (106 σε σύνολο) προς/από και εντός Ελλάδος, την Κυριακή (9 Οκτωβρίου) λόγω της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με πιθανότητα περισσότερων ακυρώσεων και καθυστερήσεων την Δευτέρα.

Η Ryanair και άλλες Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, έχουνε  επανειλημμένα καλέσει  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων από μικρές ομάδες ΕΕΚ, λαμβάνοντας τα παρακάτω μέτρα:

1. Οι ΕΕΚ θα πρέπει να προωθούν τα αιτήματα τους μέσω δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς απεργίες.

2.Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις  κατά την διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ.

3.Να μην επηρεάζονται οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του εναέριου χώρου της χώρας που έχει απεργία

4.Να επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουνε επιστροφή χρημάτων των εξόδων που ορίζει ο νόμος EU261 από τους παράγοντες των απεργιών

Η Ryanair ζητάει συγνώμη από τους πελάτες της για την ταλαιπωρία που τους προκαλείται λόγω των απεργιών. Όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται, έχουν ενημερωθεί μέσω email και SMS, ενώ τους έχουν δοθεί οι παρακάτω επιλογές: πλήρης επιστροφή χρημάτων, κράτηση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση ή κράτηση σε ένα άλλο δρομολόγιο.

Η Ryanair παροτρύνει όλους πελάτες που ταξιδεύουνε από/προς Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, να ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους μέσω του Ryanair.com προτού πάνε στο αεροδρόμιο.

Ο RobinKiely της Ryanair δήλωσε: «Έπειτα από ένα μη ευχάριστο καλοκαίρι, οι Ευρωπαίοι πελάτες καλούνται να ακυρώσουνε ή να αναβάλουνε τις φθινοπωρινές τους διακοπές και τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω της συμπεριφοράς των ΕΕΚ, οι οποίοι χρησιμοποιούνε τις απεργίες ως πρώτο όπλο και όχι ως τελευταία λύση. Η συγκεκριμένη 48άρη απεργία των Ελλήνων ΕΕΚ θα επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, συμβάλλοντας στην ακύρωση η καθυστέρηση του προγράμματός τους. Ήρθε η ώρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα ώστε να μην διακόπτονται πλέον τα ταξίδια εκατομμυρίων επιβατών” ».

Πληροφορίες των πτήσεων της εταιρείας που ακυρώνονται : https://www.ryanair.com/gr/el/useful-info/help-centre/travel-updates/air-traffic-control-strike-greece

 

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή