Μ. Σκουλάκης: Δεν θα βγω στα κεραμίδια για την υστέρηση εσόδων του Δήμου

skoylakis-synergates

Για σημαντική υστέρηση εσόδων τη φετινή χρονιά στον Δήμο Χανίων έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Μάλιστα, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Σκουλάκη, Μαρία Κοκκινάκη ανέφερτε ότι η υστέρηση εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2016 ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια ευρώ και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι στα δύο αυτά χρόνια που έχει αναλάβει την εξουσία στον Δήμο το μόνο που κάνει είναι να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις.

Διαβάστε ακόμη: Σκουλάκης κατά πάντων! Χάσαμε τις εκλογές επειδή είπα όχι σε συμφέροντα

 skoylakis-oloi

Αναλυτικότερα:

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Σκουλάκης, αναφερόμενος, για πολύ λίγο, στα οικονομικά ζητήματα, είπε τα εξής: «Πάντως, παιδιά μου, ο κόσμος υποφέρει. Υποφέρει από την άσκηση πολιτικής του κεντρικού κράτους, υποφέρει και από τα εδώ. Υπάρχει υστέρηση εσόδων του Δήμου, αλλά εγώ δεν θα βγω στα κεραμίδια, γιατί δεν τους μοιάζω. Γιατί θα μου λένε μετά ότι εσύ πίεσες για να εισπράξει ο Δήμος τον κόσμο που δεν έχει να πληρώνει. Όμως υπάρχει υστέρηση».

 skoylakis

Από την πλευρά της, η κα Κοκκινάκη σημείωσε ότι «προεκλογικά, το μεγάλο ζήτημα που έπαιξε, το είχατε παίξει όλοι, ήταν αυτή η υστέρηση των εσόδων του πρώτου εξαμήνου του 2014 κατά δύο εκατομμύρια. Τώρα δεν έχει πέσει καθόλου μελάνι για τα έξι εκατομμύρια υστέρηση του πρώτου εξαμήνου -υπερτριπλάσιο ποσό- με παρατηρήσεις από το Παρατηρητήριο, με δεκάδες αναμορφώσεις προϋπολογισμών, με μειώσεις ως προς τα έσοδα, ως προς τα έξοδα, γίνεται ένας χαμός στο οικονομικό γίγνεσθαι του Δήμου αυτή τη στιγμή. Εμείς παραδώσαμε έναν υγιέστατο οικονομικά Δήμο», σημείωσε η κα Κοκκινάκη και πρόσθεσε: «Διαρκώς κατηγορούμασταν για απευθείας αναθέσεις. Ε, δεν γίνεται τίποτε άλλο. Μόνο απευθείας αναθέσεις. Αυτή είναι η Οικονομική Επιτροπή, αυτό τον ρόλο έχει, δύο χρόνια κάνουμε μόνο απευθείας αναθέσεις».

 lipsakis-kokkinakh

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή