Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο (εικόνες)

islandia

Για τέταρτη χρονιά φέτος, το Sustainable Development Solutions Network σε συνεργασία με το Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia δημοσιοποίησαν τη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Στην κορυφή της πρώτης δεκάδας φιγουράρει η Δανία, εκτοπίζοντας την περσινή νικήτρια Ελβετία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τη χώρα μας, που βρέθηκε στην 99η θέση ανάμεσα σε 156 χώρες οι οποίες αξιολογήθηκαν με κριτήρια όπως: Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, προσδόκιμο υγιούς ζωής,   κοινωνική στήριξη, ελευθερία λήψεως αποφάσεων ζωής, έλλειψη διαφθοράς, εμπιστοσύνη που εμπνέει και γενναιοδωρία του κράτους απέναντι στους πολίτες.

Αξιοσημείωτο σ΄ αυτή την αξιολόγηση είναι πως χώρες με χαμηλή επιχειρηματική ανάπτυξη αφήνουν πίσω τους κράτη με οικονομική ευμάρεια, όπως π.χ. η Κόστα Ρίκα που βρίσκεται στη 14η θέση, επιβεβαιώνοντας το κλισέ «τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία».

«Οταν οι χώρες μονομερώς ακολουθούν μεμονωμένους στόχους, όπως είναι η οικονομική ανάπτυξη, αγνοώντας τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ αρνητικά για την ευημερία των ανθρώπων, ακόμη και επικίνδυνα για τη ζωή τους», συμπεραίνει η έκθεση.

Δείτε κι εσείς την ευτυχισμένη δεκάδα, κι όσο για την Ελλάδα, ας παρηγορηθούμε με τη σκέψη ότι πολύ σύντομα θα θριαμβεύσει σε άλλες λίστες (βλ. ωραιότερες παραλίες/νησιά κ.λ.π. του κόσμου) όπως κάθε χρόνο.

10. Σουηδία

 soyhdia
Φωτογραφία: oceanindependence

9. Αυστραλία

 aystralia

8. Νέα Ζηλανδία

 neazhlandia

7. Ολλανδία

 ollandia
Φωτογραφία: staydu

6. Καναδάς

 kanadas

5. Φινλανδία

 finlandia
Φωτογραφία: Robert Canis

4. Νορβηγία

 norbhgia

3. Ισλανδία

 islandia1
Φωτογραφία: Menno Schaefer

2. Ελβετία

 elvetia

1. Δανία

 dania

Πηγή: thetravelbook.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή