Μ. Βλαχάκης: Ανυπόστατες οι καταγγελίες για υστέρηση εσόδων 6 εκατ. ευρώ

BLAXAKHS-MIXALHS

«Ανυπόστατες» χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης τις «κατηγορίες για υστέρηση εσόδων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στην εκτέλεση του προυπολογισμού του Α’ εξαμήνου του 2016, στις οποίες προχώρησε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκκινάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του HANIA.news».

Ο κ. Βλαχάκης, σε γραπτή του δήλωση προς το HANIA.news, κάνει λόγο για «πυροτέχνημα», σκοπός του οποίου, όπως αναφέρει, ήταν «η δημιουργία αλγεινών εντυπώσεων για την οικονομική διαχείριση από την παρούσα Δημοτική Αρχή».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο, επί των οικονομικών θεμάτων, Αντιδήμαρχο Χανίων, «η ανάλυση των εκθέσεων τού Α’ και Β’ τριμήνου 2016 της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων δεν παραπέμπει σε υστέρηση εσόδων, αλλά σε καθυστέρηση μεταβιβαζομένων υποχρεώσεων από τον κεντρικό προϋπολογισμό του κράτους προς τον Δήμο Χανίων, οι οποίες δεν έχουν εκταμιευθεί από το υπουργείο μέσα στο πρώτο εξάμηνο. (Αναλύονται σε χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, Πράσινη Ανάπτυξη, ΣΑΤΑ, Άρθρο 27, Θησέας κ.τ.λ.)».

 dhmarxeio-xanion

Μάλιστα, ο κ. Βλαχάκης σημειώνει πως «για την αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω ότι ουδέποτε μας έχει αποσταλεί έγγραφο του Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ για υστέρηση εσόδων 6 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την παραπάνω καταγγελία, και αυτό διότι θα ήταν οξύμωρο να μας εγκαλούν για χρηματοδότηση από επιχορηγήσεις που το υπουργείο δεν εκταμιεύει προς τους Δήμους».

Ο κ. Βλαχάκης τονίζει, ακόμη, ότι «απεναντίας θα περίμενα να επαινεθεί η προσπάθεια της Οικονομικής Υπηρεσίας που, μέσα σε ένα ιδιαίτερα υφεσιακό περιβάλλον, αποδίδει καρπούς. Σύμφωνα με τις εισηγητικές εκθέσεις του Α’ και Β’ τριμήνου 2016, τα ίδια έσοδα έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον στόχο κατά (+8, 5%) και (+ 17%) αντίστοιχα ανά τρίμηνο. Επιπρόσθετα, με προγραμματισμό, οργάνωση και αποτελεσματικότητα, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων εισπράττει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (προϊόν «αμαρτιών» του παρελθόντος), που εντέχνως οι καταγγέλλοντες αποσιωπούν», καταλήγει ο κ. Βλαχάκης.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Υπενθυμίζεται στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης είχε δηλώσει για τα οικονομικά ζητήματα του Δήμου τα εξής: «Πάντως, παιδιά μου, ο κόσμος υποφέρει. Υποφέρει από την άσκηση πολιτικής του κεντρικού κράτους, υποφέρει και από τα εδώ. Υπάρχει υστέρηση εσόδων του Δήμου, αλλά εγώ δεν θα βγω στα κεραμίδια, γιατί δεν τους μοιάζω. Γιατί θα μου λένε μετά ότι εσύ πίεσες για να εισπράξει ο Δήμος τον κόσμο που δεν έχει να πληρώνει. Όμως υπάρχει υστέρηση».

Για τον ίδιο θέμα, η κα Κοκκινάκη είχε σημειώσει ότι «προεκλογικά, το μεγάλο ζήτημα που έπαιξε, το είχατε παίξει όλοι, ήταν αυτή η υστέρηση των εσόδων του πρώτου εξαμήνου του 2014 κατά δύο εκατομμύρια. Τώρα δεν έχει πέσει καθόλου μελάνι για τα έξι εκατομμύρια υστέρηση του πρώτου εξαμήνου -υπερτριπλάσιο ποσό- με παρατηρήσεις από το Παρατηρητήριο, με δεκάδες αναμορφώσεις προϋπολογισμών, με μειώσεις ως προς τα έσοδα, ως προς τα έξοδα, γίνεται ένας χαμός στο οικονομικό γίγνεσθαι του Δήμου αυτή τη στιγμή. Εμείς παραδώσαμε έναν υγιέστατο οικονομικά Δήμο», σημείωσε η κα Κοκκινάκη και πρόσθεσε: «Διαρκώς κατηγορούμασταν για απευθείας αναθέσεις. Ε, δεν γίνεται τίποτε άλλο. Μόνο απευθείας αναθέσεις. Αυτή είναι η Οικονομική Επιτροπή, αυτό τον ρόλο έχει, δύο χρόνια κάνουμε μόνο απευθείας αναθέσεις».

 skoylakis-synergates

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή