Η κρουαζιέρα επεκτείνει την τουριστική περίοδο στην Κέρκυρα

kerkyra-kroyaziera

Περισσότεροι από 85.000 επιβάτες κρουαζιέρας αναμένεται να κατακλύσουν το νησί της Κέρκυρας τον μήνα Οκτώβριο. Ειδικότερα, το πρώτο δεκαπενθήμερο θα δέσουν 31 κρουαζιερόπλοια και το δεύτερο δεκαπενθήμερο 29.

Η εξέλιξη αυτή έχει τονώσει την τοπική αγορά του νησιού και οι τοπικοί επιχειρηματίες βλέπουν την αγοραστική κίνηση να παραμένει αυξημένη και το φθινόπωρο λόγω της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, «ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Και αποτελεί σημαντικό κομμάτι των δράσεων που προωθούμε με επίκεντρο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ως τομέα υψηλής κυβερνητικής προτεραιότητας».

Ήδη η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για την Κρουαζιέρα, στην οποία συμμετέχουν 28 διαφορετικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπό την καθοδήγηση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, έχει ενεργοποιηθεί και προχωρά στα απαραίτητα βήματα που θα επιτρέψει να αξιοποιήσει η Ελλάδα τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Από τα επίσημα μέχρι τώρα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας άκρως ενθαρρυντική είναι και η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν (2017), καθώς υπάρχει η προσδοκία οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων να ξεπεράσουν τις 380 οπού έχουν καταγραφεί έως σήμερα με προσδοκία άνω των 650.000 επιβατών.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή