Νεώρια, Βίλα Κούνδουρου και θέατρο «Δ. Βλησίδης» παραχωρούνται στον Δήμο Χανίων

NEORIA

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Χανίων για ανανέωση της παραχώρησης χρήσης του κτιριακού συγκροτήματος των ενετικών Νεωρίων αλλά και της παραχώρησης της Βίλας Κούνδουρου και του θεάτρου «Δημήτρης Βλησίδης», μετά τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, για τα επτά ενετικά Νεώρια της παλιάς πόλης η παραχώρηση είναι πενταετής και η έγκριση δόθηκε με τον όρο να κατατεθεί από πλευράς Δήμου ολοκληρωμένη πρόταση αποκατάστασης ανάδειξης και επανάχρησης των Νεωρίων , η οποία θα περιλαμβάνει αρχιτεκτονική και στατική μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων. Η μελέτη χρήσεων θα πρέπει να στοχεύει στη διατήρηση του ενιαίου χαρακτήρα του χώρου και την υποστήριξη του μνημειακού – μουσειακού χαρακτήρα, με την επισήμανση της αρχικής λειτουργίας του χώρου και της σχέσης του με τη θάλασσα.

Αναφορικά με τη βίλα Κούνδουρου και το θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», πρόκειται για 20ετή παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε τα εξής: «Πιστοί στον προγραμματισμό μας προχωράμε μπροστά, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και επιτυγχάνουμε όταν κάποιοι άλλοι, απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, προτιμούν τον μηδενισμό και την ανέξοδη κριτική! Η ανανέωση της παραχώρησης της χρήσης των Νεωρίων αλλά και η παραχώρηση της βίλας Κούνδουρου και του θεάτρου Βλησίδη, έρχονται να επιβεβαιώσουν ακριβώς αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την τήρηση των όρων και προτεραιότητά μας είναι να αποφασίσουμε μέσα από διάλογο με την τοπική κοινωνία για τη χρήση των Νεωρίων. Σύντομα θα παρουσιάσουμε στην τοπική κοινωνία τα σχέδιά μας για την τήρηση των όρων των παραχωρήσεων και την ανάδειξη αυτών των σημαντικών μνημείων για την πόλη μας».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή