Να προχωρήσει το διπλό φράγμα ζητά ο Δήμαρχος Πλατανιά

fragma

Την επικαιροποίηση της μελέτης του σύνθετου συστήματος των φραγμάτων Παπαδιανών και Σεμπρωνιώτη, της σήραγγας διασύνδεσής τους και των αρδευτικών δικτύων της λεκάνης απορροής Ταυρωνίτη ζητά ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Νικ. Αντώνογλου, τον διευθυντή Εγγειών Βελτιώσεων Εδαφαϋδατικών Πόρων Κων. Στουρνάρα και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Μαλανδράκης επανέρχεται στο θέμα και ζητά από το Υπουργείο «να δώσει μια ξεκάθαρη θέση για την επικαιροποιήση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών, ενόψει και της επίσκεψης του Υπουργού στην Κρήτη προκειμένου το παραπάνω τεράστιας σημασίας έργο για τον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, να ενταχθεί και να αρχίσει να υλοποιείται στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα, από άποψη αναγκαιότητας στη Δυτική Κρήτη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ποσότητες νερού για κάθε χρήση».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, «η παραπάνω αναγκαιότητα γίνεται επιτακτική λόγω της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών, οι οποίες χρόνο με τον χρόνο δημιουργούν συνθήκες πλήρους ανεπάρκειας του πολυτιμότατου αυτού αγαθού».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Πλατανιά ζητάει από τον Υπουργό «να βοηθήσει, λόγω εμπειρίας και γνώσης, καθοδηγώντας άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οργανισμούς, προκειμένου το ζωτικής σημασίας αυτό έργο να υλοποιηθεί».

Φωτογραφία αρχείου από το φράγμα Βαλσαμιώτη

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή