Ο νέος αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

ekklhsia-krhths

Ο αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης, εξελέγη σήμερα παμψηφεί νέος αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης μετά την εκλογή του Κύριλλου Διαμαντάκη σε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνόδου, «μετά την εκλογή του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, συνέχισε τις εργασίες της και εξέτασε τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε, παμψηφεί, Αρχιγραμματέα, τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Ξενάκη, μέχρι τούδε υπογραμματέα Αυτής».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου, «το Ιερό Σώμα ασχολήθηκε με το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών και επισημαίνει ότι η διδασκαλία του μαθήματος αυτού δεν μπορεί παρά να αποτελεί την έκφραση της Πνευματικής και Πολιτιστικής Παράδοσης του Ορθόδοξου Ελληνισμού και του ευσεβούς Γένους μας. Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος ομοφώνως αποφάσισε τη σύσταση εδικής τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής, για την παρακολούθηση και εις βάθος μελέτη όλων των εξελίξεων επί του μείζονος τούτου θέματος».

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος, ανασυγκρότησε τις Συνοδικές Επιτροπές για τα έτη 2017-2018 και ασχολήθηκε με άλλα τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητας της.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή