Θα αρχίσουν και πάλι να κινούνται οι ανεμόμυλοι στο Λασίθι; (εντυπωσιακό βίντεο)

anemomyloi-lasithi

Η αναστήλωση του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στον κόσμο, των ανεμόμυλων του Λασιθίου, αποτελεί πλέον θέμα με διεθνείς διαστάσεις, καθώς μεγάλο είναι πλέον το ενδιαφέρον που δείχνουν και Ιδρύματα παγκοσμίου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η ανεύρεση χορηγών φαντάζει πλέον πιθανή, καθώς ιδρύματα, ιδιώτες και σύλλογοι έχουν ενδιαφερθεί.

Η αναστήλωση του αιολικού πάρκου του Οροπεδίου Λασιθίου με τους χιλιάδες ανεμόμυλους -μπορεί να είναι και πάνω 10.000,  μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη στην ιδέα που είχε ενας μηχανολόγος μηχανικός να χρησιμοποιήσει απλά και ανθεκτικά υλικά.

Από τους εκατοντάδες μύλους, ήδη έχει γίνει μια προσπάθεια και αναστηλώθηκαν 70 και πλέον.

Η αναστήλωση του αιολικού πάρκου του Οροπεδίου Λασιθίου με διάτρητα πανιά αποτελεί μια ευφυή ιδέα, αφού σε δυνατούς ανέμους η ισχυρή πίεση που δέχεται το πανί αναγκάζει τις μικροσκοπικές τρύπες λόγω της ελαστικότητας τους να ανοίγουν, εκτονώνοντας έτσι την πίεση που δέχεται το πανί.

Αντίθετα, όσο λιγοστεύει η ένταση του ανέμου, τόσο μειώνεται και η πίεση που ασκεί στο πανί, οι τρύπες δεν ανοίγουν για να διαπεράσει εύκολα ο αέρας, με αποτέλεσμα ο ανεμόμυλος να περιστρέφεται κανονικά αντλώντας νερό, παραμένοντας παραγωγικός. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύστημα αυτοπροστασίας των ανεμόμυλων απέναντι στους ισχυρούς και καταστροφικούς ανέμους.

Πηγή: travelstyle.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή