Κουρουμπλής από Ηράκλειο: Σύντομα το ΠΔ για τις αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ

ELLHNIKH-ASTYNOMIA

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή άρχισε σήμερα το 27ο συνέδριο των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο ξενοδοχείο Candia Maris στην Αμμουδάρα Ηράκλειου.

Στο συνέδριο με κεντρικό σύνθημα: «Αγώνας διαρκείας για μία Ελληνική Αστυνομία θεματοφύλακα αρχών και αξιών» παραβρέθηκαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας, οι τοπικές αρχές της Κρήτης και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Κουρουμπλής, τόσο στον χαιρετισμό του στις εργασίες του συνεδρίου, όσο και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί καθώς και στην αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας ότι σύντομα θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Επίσης, έκανε αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις και στην κυβέρνηση λέγοντας πως θα κριθεί στο τέλος της θητείας της.

Οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν στο θέμα της υποστελέχωσης διαφόρων αστυνομικών τμημάτων της χώρας, στον παλιό στόλο περιπολικών της ΕΛΑΣ όπως και στις μειώσεις αποδοχών τους, ζητώντας να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό ζητώντας λύσεις. Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του χαρακτήρισε τα αιτήματα των αστυνομικών «δίκαια», δεσμευόμενος να τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό.

«Δεσμεύθηκα να μεταφέρω το αίτημά τους στον πρωθυπουργό, αλλά και να εργασθώ μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και την φυσική ηγεσία, για να δούμε σιγά – σιγά με τη βελτίωση των οικονομικών της χώρας, πώς θα αντιμετωπίσομε τα δίκαια οικονομικά τους αιτήματα» είπε ο υπουργός.

Ακόμη, έθιξε το θέμα της φύλαξης προσώπων από ένστολους και είπε πως «δεν μπορεί ένας βουλευτής να έχει 7 αστυνομικούς να τον προσέχουν».

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε ότι η αναδιοργάνωση επιχειρείτο επί μια 20ετία – και για δυο δεκαετίες έμενε σε επίπεδο σχεδιασμού, ενώ όπως είπε, για πρώτη φορά αυτό παίρνει και οστά. Επίσης ανέφερε ότι θα διατεθούν 13 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια νέων οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή