Δρίτσας από Χανιά: Ό, τι ακούγεται για ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών δεν έχει καμία βάση

dritsas1

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας ορίζοντας γενικών ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια. Ό, τι ακούγεται δεν έχει καμία βάση» επεσήμανε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας, όταν ρωτήθηκε από το HANIA.news για την τύχη των λιμανιών της Σούδας και του Ηρακλείου, τα οποία αφενός έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ (τον Αύγουστο του 2012 το λιμάνι της Σούδας, μαζί, μεταξύ άλλων, με τα λιμάνια Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, νωρίτερα το λιμάνι Ηρακλείου) και αφετέρου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχουν συμπεριληφθούν στο σχέδιο Γιούνκερ ως «πακέτο» με τον ΒΟΑΚ προκειμένου να είναι πιο ελκυστική η επένδυση ανακατασκευής του μεγάλου οδικού άξονα της Κρήτης.

Ο κ. Δρίτσας συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός Ακτοπλοϊκού Δικτύου» που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK, με διοργανωτές τον Δήμο Χανίων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών (ακτοπλοϊκές εταιρείες, Αυτοδιοίκηση κ.λπ.), με στόχο τον επανασχεδιασμό και τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας. Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό δίκτυο και θα παρεμβαίνει όποτε κρίνεται αναγκαίο, κάτι που, όπως είπε, τώρα κάνει το Υπουργείο σε πολλές περιπτώσεις.

dritsas6

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της ημερίδας, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «οι βασικές σκέψεις είναι να βρούμε λύσεις, ώστε να μην εξυπηρετούνται μόνο, όπως σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετούνται ικανοποιητικότατα, τα μεγάλα νησιά, αλλά να εξυπηρετούνται και τα μικρά νησιά. Εκεί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις, πιθανότατα οι ακτινωτές γραμμές, οι κεντρικές και οι ακτινωτές, πιθανότατα άλλες λύσεις. Όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου».

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι για την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επεσήμανε ακόμη ότι «πέραν της ασφάλειας, που δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα εκεί, η ασφάλεια της ακτοπλοΐας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, εκείνο που είναι ζήτημα πραγματικό είναι οι τιμές και η αναζήτηση λύσεων στο πεδίο του μεταφορικού ισοδυνάμου, ώστε και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις να τιμολογούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο τελικός χρήστης, οι επιβάτες, τα εμπορεύματα, οι επισκέπτες των νησιών και των θαλασσινών περιοχών της χώρας να πληρώνουν πολύ μικρότερη τιμή εισιτηρίου απ’ ό, τι η σημερινή. Όλα αυτά είναι σύνθετα ζητήματα, δεν είναι εύκολο να τα εξαγγείλει κανείς διοικητικά, εξαρτώνται από πάρα πολλές παραμέτρους, γι’ αυτό και η βελτίωση του θεσμικού μας πλαισίου είναι ο πρώτος μας στόχος».

dritsas2

Ερωτηθείς αναφορικά με το κόστος των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ο κ. Δρίτσας είπε ότι «προφανώς έχει σημασία το κόστος. Δεν μπορείς να αγνοείς το κόστος. Και προφανώς έχουμε δυνατότητες να δούμε πολυπαραμετρικά εκείνες τις λύσεις που θα φέρουν και μείωση του κόστους, αλλά και αύξηση της αποδοτικότητας. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να αγνοούμε ποτέ ότι η ακτοπλοΐα είναι ένα πεδίο δημόσιας συγκοινωνίας, εξυπηρέτησης δημόσιας ανάγκης και γι’ αυτό το ελληνικό κράτος, επί σειρά ετών, έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του σημαντικότατα κονδύλια. Ακόμα και τώρα, σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, οι επιδοτούμενες γραμμές κοστίζουν περίπου γύρω στα 80 εκατ. ετησίως. Αυτά πρέπει να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε η ωφέλεια να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη».

dritsas4

ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ερωτηθείς από το HANIA.news για την τύχη των λιμανιών της Σούδας και του Ηρακλείου, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι «το λιμενικό δίκτυο της χώρας δεν το προσέξαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο στρατηγικός σχεδιασμός λιμενικής ανάπτυξης κατεγράφη σ’ ένα κείμενο μόνο για να υπάρχει. Έχουμε ενεργοποιήσει όλη αυτή τη διαδικασία στο Υπουργείο, με όλους τους Οργανισμούς Λιμένα και τα Λιμενικά Ταμεία -ιδιαίτερα τα μεγάλα Λιμενικά Ταμεία- εξελίσσεται αυτή την περίοδο μια διαδικασία καταγραφής των στρατηγικών σχεδίων που μπορεί να συγκροτήσει κάθε Οργανισμός Λιμένα από μόνος του και στη συνέχεια και το δικό μας Υπουργείο και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία να συγκροτήσουμε το νέο αναπτυξιακό χάρτη για τα λιμάνια της χώρας. Αυτή είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, που θα ολοκληρωθεί, σε αυτή τη φάση, τους επόμενους ένα – δύο μήνες. Υπάρχει ήδη ομάδα εργασίας και συστηματική λειτουργία στο Υπουργείο σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα υπάρχουν σημαντικά λιμάνια της χώρας, που δεν έχουν καν ενταχθεί, όπως είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Δεν μπορώ να σας μιλήσω για συγκεκριμένα σχέδια για το λιμάνι της Σούδας ή για το λιμάνι του Ηρακλείου, όσο εκκρεμεί αυτή η διαδικασία. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η λιμενική βιομηχανία της χώρας είναι ένα πεδίο εξαιρετικά σημαντικό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Η λιμενική βιομηχανία δεν είναι απλά και μόνο κάποια λιμάνια που δέχονται πλοία ή που φεύγουν πλοία. Είναι ένα δίκτυο παραγωγικών μονάδων τεράστιας σημασίας, όπως είναι και η βιομηχανία, όπως είναι και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Έτσι το βλέπουμε εμείς και σε αυτή την κατεύθυνση πραγματικά έχουμε μείνει πολύ πίσω, η χώρα, και πρέπει να τρέξουμε και το Υπουργείο μας αυτό κάνει με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει».

Διαβάστε ακόμη: ΣτΕ: Νόμιμη η μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ -και- των λιμανιών Σούδας – Ρεθύμνου

limani-soydas-1

Κληθείς να διευκρινίσει αν οι επισημάνσεις του έρχονται σε αντίθεση με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα λιμάνια, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας ορίζοντας γενικών ιδιωτικοποιήσεων στα λιμάνια. Ό, τι ακούγεται δεν έχει καμία βάση. Φυσικά, όπου υπάρχει ενδιαφέρον ιδιωτών για επένδυση ή συνεργασία, έχουμε ανοιχτή δυνατότητα να ακούσουμε προτάσεις. Αλλά οι σχεδιασμοί μας δεν τείνουν στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, κάθε άλλο, τείνουν στην αξιοποίηση μέσα από τον σχεδιασμό που σας προανέφερα, ο οποίος είναι πολύ συστηματικός και πολύ βαθύς».

dritsas3

Διαβάστε ακόμη: Αρναουτάκης: Όχι «πακέτο» τα λιμάνια Σούδας – Ηρακλείου με ΒΟΑΚ στο σχέδιο Γιούνκερ

boak-1

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Ερωτηθείς, τέλος, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει εσχάτως στη λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ που προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο, αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις, καθώς είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε αναστολή της σύνταξής τους), ο κ. Δρίτσας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι «αυτό λύνεται εντός των ημερών. Είναι όντως μια δυσκολία που έχει προκύψει από την πρόσφατη νομοθεσία, η οποία δεν επιτρέπει στους συνταξιούχους όταν εργάζονται να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη παρά μόνο ένα μέρος από αυτήν. Το λύνουμε εντός των ημερών. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι Σχολές».

dritsas5

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή