Κρήτη | Ζευγάρι αγροτών με χρέη 1.367.700 ευρώ θα πληρώνει δόση… 40 ευρώ!

DIKASTHRIO

Μία μάλλον σπάνια υπόθεση οφειλετών στην Κρήτη, με συνολικό χρέος προς τράπεζες και ιδιώτες που ανέρχεται σε 1.367.700, 06 ευρώ, οι οποίοι έλαβαν προσωρινή διαταγή από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, για να μη χάσουν την περιουσίας του (κύρια κατοικία, δεύτερη κατοικία, οικόπεδα και αγροτεμάχια), αποκάλυψε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών.

Πρόκειται για ζευγάρι αγροτών από την περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. 
Το συνολικό χρέος του συζύγου ανέρχεται σε 715.871, 25  ευρώ, σε διάφορες τράπεζες και ιδιώτες, της δε συζύγου 651.828, 81 ευρώ, σε τράπεζες.

Εισοδήματα που διαθέτουν:

• Ο οφειλέτης 4.997, 29 ευρώ / έτος από αγροτικά εισοδήματα.
• Η οφειλέτρια αγροτικά εισοδήματα, που δεν επαρκούν για τη διαβίωσή της, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν:

• Ο σύζυγος: Κύρια κατοικία 120 τ.μ. και επαγγελματική στέγη 120.τ.μ. σε οικόπεδο 158 τ.μ. και πλήθος αγροτεμαχίων μονοετούς και πολυετούς καλλιέργειας.
• Η σύζυγος: Κατοικία 16 τ.μ., οικόπεδο 70 τ.μ, ποσοστό συνιδιοκτησίας 18, 75 % και αγροτεμάχια.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, αφού έλαβε υπόψη του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των παρόντων διαδίκων, τα επιδειχθέντα έγγραφα και την οικονομική ρευστότητα των αγροτών, τους χορήγησε προσωρινή διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο:

• Δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

• Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά των αιτούντων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης.

• Ορίζει μηνιαία δόση 40 ευρώ για τον σύζυγο, ποσό το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει οριστεί για τις 28 Απριλίου 2017, για δε τη σύζυγο μηδενικές δόσεις καθότι το μηνιαίο εισόδημά της κρίνεται ανεπαρκές για την κάλυψη των στοιχειωδών βιοτικών αναγκών της, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή