Σε 62 σχολεία της Κρήτης η δημιουργία τάξεων υποδοχής ΖΕΠ (λίστα)

prosfyges-paidia

Στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) εντάσσονται 62 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Κρήτη, όπου δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής ΖΕΠ και για τα παιδιά προσφύγων, με απόφαση (δείτε ΕΔΩ) του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Είχε προηγηθεί υπουργική απόφαση του κ. Φίλη για την ίδρυση Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ, ενισχυτικών φροντιστηριακών τμημάτων ΖΕΠ και Δομών Υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (Δ.Y.Ε.Π. ΖΕΠ) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δείτε ΕΔΩ τη συγκεκριμένη απόφαση).

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της υπουργικής απόφασης, «η ίδρυση και λειτουργία των Δομών Υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων ΖΕΠ (Δ.Υ.Ε.Π ΖΕΠ) στοχεύει στην εκπαιδευτική στήριξη των παιδιών προσφύγων μέσω:

• Της εκμάθησης των ελληνικών ως δεύτερης / ξένης γλώσσας.
• Της οργάνωσης προγραμμάτων, εκπαιδευτικών παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων».

«Η ίδρυση και λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ και των Ενισχυτικών Φροντιστηριακών Τμημάτων ΖΕΠ έχει ως στόχο τη συμμετοχική – ενεργητική και αποτελεσματική εκπαίδευση των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας (Ρομά, αλλοδαπών, παλιννοστούντων, προσφύγων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κτλ.), ώστε στη συνέχεια αυτοί να ενταχθούν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα», επισημαίνεται ακόμα στην ίδια απόφαση.

Οι σχολικές μονάδες της Κρήτης που έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και στις οποίες δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής ΖΕΠ, για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών είναι οι εξής:

zep1

zep2

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή