Ανταποδοτικά τέλη και Λαογραφικό Μουσείο στη συνάντηση Βάμβουκα – Διγαλάκη

bamboykas-digalakis

Σε κλίμα καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη, παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Μιχάλη Βλαχάκη.

Βασικό αντικείμενο συζήτησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος, υπήρξε η κοστολόγηση των ανταποδοτικών τελών για το Ίδρυμα με βάση το πραγματικό έργο. Αυτό είναι κάτι που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, θα ισχύει για όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Χανίων, προσθέτοντας ειδική κατηγορία στα ανταποδοτικά τέλη που θα προταθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου στη Γαλλική Σχολή. Όπως επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, δημοσιεύματα ανέφεραν ανακριβώς ότι ο Δήμος αρνήθηκε να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα. Ο Δήμος αντίθετα στηρίζει την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου και, όπως ειπώθηκε στον Πρύτανη, θα συμβάλλει στη δημιουργία του με όποιον τρόπο μπορεί.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της συνεργασίας του Δήμου με το Πολυτεχνείο και ο Δήμαρχος ανέφερε στον Πρύτανη τις ενέργειες που γίνονται εκ μέρους του Δήμου για να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία που ήδη υπάρχει.

Διαβάστε ακόμη: Τα σχέδια αξιοποίησης της πρώην Γαλλικής Σχολής από το Πολυτεχνείο Κρήτης

gallikh-sxolh4-ok

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή