Συνάντηση για ασφαλιστικά θέματα παρουσία της Β. Βαγιωνάκη

baginakhh

Με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Νίκο Φράγκο συναντήθηκε -την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου- το προεδρείο της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Τεχνικών Υπουργείου Εθνικής Άμυνας), παρουσία της βουλευτού Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλιας Βαγιωνάκη, η οποία είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γραφείο της κυρίας Βαγιωνάκη, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στρεβλώσεις που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του ασφαλιστικού.

Από τη μεριά της ΠΟΤΚΕ ζητήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα να ισχύσει η γενική φιλοσοφία του νόμου, τα 40 χρόνια ασφάλισης, για τους εργαζόμενους οι οποίοι ξεπερνούν τα 40 χρόνια και πρέπει να περιμένουν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας δηλαδή να δικαιούνται πλήρη σύνταξη, με τα 40 χρόνια ασφάλισης.

Επίσης στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση η διάταξη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, που προβλέπει ότι δεν εντάσσονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ όσοι έχουν εργαστεί πριν στο Δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση.

Επιπροσθέτως συζητήθηκε ότι με την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, πρέπει για τους όλους ασφαλισμένους να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ΠΟΤΚΕ – ΕΥΘΑ, στο ασφαλιστικό «πρέπει να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις για τους εργαζομένους, με ίδιες ειδικότητες και κατηγορίες και να μην συνεχιστεί η διαφορετική ασφαλιστική αντιμετώπιση που υπάρχει σήμερα, μεταξύ ασφαλισμένων στο Δημόσιο και των ασφαλισμένων του ΙΚΑ».

«Οπότε πρέπει να ισχύσει ο Κανονισμός των Β.Α.Ε. και για Τεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ που εργάζονται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο, κάτω από τις ίδιες επιβαρυμένες συνθήκες εργασίας (χώρους εργασίας), με τις ίδιες ειδικότητες, πρέπει να ισχύσουν τα ίδια, που ισχύουν για τους συναδέλφους τους αορίστου χρόνου, που είναι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. και για τους οποίους ισχύει ο Κανονισμός των Β.Α.Ε.» συμπληρώνει.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή